ICT Automatisering ontslaat bankzitters niet

De beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht heeft in de eerste helft van 2012 de bezettingsgraad van zijn medewerkers zien dalen. Hoewel de toename van het aantal bankzitters de winstgevendheid van het bedrijf drukt, zegt het bedrijf geen mensen te willen ontslaan. ‘Wij hebben bewust besloten niet in te grijpen in ons bestand aan professionals om zo belangrijke expertise aan boord te houden’, zegt algemeen directeur Carlo D’Agnolo van ICT Automatisering.

ICT Automatisering kiest ervoor om, ondanks de daling van de bezettingsgraad van het personeel, geen mensen te ontslaan. ‘Dit om de groei- en winstmogelijkheden voor de toekomst te borgen. Dit heeft echter een negatieve impact op de bezettingsgraad op de korte termijn', zegt algemeen directeur D'Agnolo. 'De bezettingsgraad liet aan het einde van de afgelopen periode een lichte verbetering zien.'

In Nederland lag het aantal medewerkers eind juni wel lager dan aan het einde van 2011. Het verloop onder het personeel bleef gelijk. Met het oog op de economische vooruitzichten heeft ICT Automatisering zijn wervingsactiviteiten voor met name startende professionals aanvankelijk op een laag pitje gezet. Inmiddels wordt er weer geworven. Per 1 september 2012 treden zeven jonge professionals aan die een intern opleidingstraject starten.

Het gemiddeld aantal fte's kwam eind juni 2012 voor heel ICT Automatisering uit op 775, tegen 790 eind 2011.

Zeperd

ICT Automatisering maakte op 27 augustus 2012 bekend over het eerste halfjaar van 2012 een verlies te hebben geboekt van 400.000 euro. Oorzaken van het verlies zijn een zeperd met de verhuur van kantoorruimte in Deventer, meer bankzitters en een forse belastingafdracht die niet meer kan worden gecompenseerd met verliezen uit de activiteiten in Duitsland. De omzet liep in de eerste helft van 2012 licht op naar 40,2 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-27T13:59:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.