ICT Automatisering stuurt bankzitter naar Duitsland

De beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht heeft personeel uit Nederland en Polen naar klanten in Duitsland gestuurd om bij te springen. De Duitse dochter kampt structureel met een tekort aan mankracht. Extra inspanningen om mensen te werven hebben in de eerste helft van 2012 niets opgeleverd, zegt algemeen directeur Carlo D’Agnolo in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Ict-dienstverlener ICT Automatisering kampt nog steeds met een tekort aan personeel in Duitsland. Extra werving heeft niets opgeleverd, door het grote tekort aan ict'ers in het land. ‘Als gevolg hiervan hebben wij in het eerste halfjaar meer professionals uit Nederland en Polen in Duitsland ingezet', zegt algemeen directeur Carlo D'Agnolo van ICT Automatisering. In Nederland heeft ICT Automatisering juist te maken met een lagere bezettingsgraad. Bovendien zijn de tarieven in Duitsland gemiddeld hoger dan in de eerste helft van 2011.

ICT Automatisering lijkt het lek bij ICT Duitsland boven te hebben. De Duitse dochter boekte over de eerste zes maanden van 2012 een omzet 7,8 miljoen euro, hetzelfde bedrag als in dezelfde periode een jaar eerder. Maar de dochter droeg nog niet bij aan de winst. Dat was door de directie voorzien, zegt D'Agnolo. ‘De resultaten liggen in lijn met de resultaten over de eerste helft van 2011.'

Om de winstgevendheid te verbeteren voert ICT Duitsland een besparingsprogramma uit. Zo wordt overal een uniforme infrastructuur uitgerold en wordt het aantal vestigingen teruggebracht. Zo staat de vestiging in Braunschweig inmiddels leeg. ‘Deze maatregelen zullen naar verwachting in 2013 effect sorteren', aldus D'Agnolo.

Uittocht

De eerste problemen bij ICT Duitsland werden zichtbaar toen in het tweede kwartaal van 2010 de omzet plots met een vijfde terugviel door een uittocht van het personeel. Ruwweg de helft van de medewerkers pakte na een vertrouwensbreuk met het management de biezen om voor de nieuwe onderneming van een oud-directeur te gaan werken. ICT Automatisering verving daarop het management.

De naweeën waren ook in 2011 merkbaar. Zo viel in het derde kwartaal de omzet met bijna een derde terug in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De uitstroom van personeel was toen inmiddels gestelpt. Over het hele jaar 2011 zag ICT Automatisering zich gedwongen 10,2 miljoen euro af te waarderen op de Duitse dochter. Het bedrijf boekte daardoor een verlies van 8,1 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-30T08:21:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.