Rabo verkoopt Login aan directie en Écart

Dit artikel delen:
Handen schudden

Rabo Capital verkoopt zijn meerderheidsbelang in de Amsterdamse ict-dienstverlener Login Consultants aan het zittende management en investeringsmaatschappij Écart Invest. Daardoor krijgt het management nu een meerderheidsbelang in het bedrijf; Écart neemt genoegen met een minderheidsbelang. De transactie werd begeleid door financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance. Bij de virtualisatiespecialist werken circa 140 mensen.

Het management van Login bestaat uit Eric-Jan van Leeuwen (algemeen directeur), Jeroen van de Kamp (technisch directeur) en Gerhard van der Zwan (financieel directeur). Gedrieën verwierven zij een gezamenlijk meerderheidsbelang na de transactie.

Login levert advies-, implementatie- en beheerdiensten op het gebied van virtualisatie, migratie, desktopinrichting en applicaties. Het bedrijf is gespecialiseerd in technologie van Citrix, Microsoft, VMware, RES Software en AppSense. Login werkt met een eigen softwareoplossing, Automation Machine for Hosted Desktops (voorheen Solution 4), voor het beheren van gecentraliseerde en gevirtualiseerde it-omgevingen. Ook beschikt het bedrijf over benchmark-software voor virtuele desktopinfrastructuren.

Risicodragend

Bij Login werken zo'n 140 man, verspreid over vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf is door algemeen directeur Van Leeuwen in 2002 opgericht. Investeerder Rabo Capital heeft na vijf jaar aandeelhouderschap besloten tot een exit. De nieuwe investeerder Écart richt zich op het nemen van een minderheidsbelang in middelgrote en kleine Nederlandse ondernemingen. Hoeveel Écart heeft betaald aan Rabo Capital is niet bekend gemaakt. De investeerder stelt op zijn website dat het risicodragend vermogen ter beschikking stelt, variërend van één tot zes miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-18T15:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.