Agile Software koopt Microsoft-dienstverlener Pyx-IT

Overname

Softwarelicentiespecialist Agile Software, onderdeel van de Solimas Groep, neemt per 1 oktober 2012 alle activiteiten van Microsoft-dienstverlener Pyx-IT over. Beide bedrijven werkten al geruime tijd samen. Door het samenvoegen van de activiteiten kunnen klanten van Pyx-IT nu direct gebruikmaken van de bestaande dienstverlening van Agile Software.

Door het samengaan krijgen klanten van Pyx-IT ook toegang tot het klantenportaal van Agile Software voor online inzage in de licentiehistorie en contractinformatie. Daarnaast krijgen ook zij onbeperkt toegang tot de licentiedesk voor alle vragen over softwarelicenties. Verder kunnen klanten een beroep doen op het team van productspecialisten en gebruikmaken van de trainingen op het gebied van licentiebeheer.

De core business van Pyx-IT is het adviseren, leveren en beheren van Microsoft-contracten in het mkb-segment. Daarnaast leveren zij ook andere desktopsoftware. De medewerkers van Pyx-IT blijven deze activiteiten bij de bestaande klanten voortzetten. Daarbij kunnen zij nu een breder assortiment van softwarelicenties gaan aanbieden. Met de overname wil Agile Software zijn positie in het mkb-segment uitbreiden.

InfraControl, Flexera en Snow Software

Organisaties kennen Pyx-IT ook als leverancier van software asset management-oplossingen voor de desktop en in het datacenter. De dienstverlening voor het beheren en optimaliseren van alle typen softwarelicenties wordt ondergebracht bij zusterorganisatie InfraControl, Nederlands leverancier van onafhankelijke sam-producten en -diensten en partner van Flexera en Snow Software. De bestaande klanten van Pyx-IT kunnen hierdoor gebruikmaken van een grote groep ervaren consultants op het gebied van software asset management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-01T09:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.