Bèta van Longhorn komt in juni beschikbaar

Dit artikel delen:

In juni dit jaar verschijnt de eerste béta-versie van Longhorn, de volgende generatie van Windows. Microsoft zegt dat het op schema ligt om de eerste volledige testversie eind juni uit te brengen.

Het bedrijf heeft tot op heden alpha-versies en developer releases van Longhorn mondjesmaat gedistribueerd, onder meer op zijn Professional Developer Conference. Microsoft verklaarde eerder dat het mikte op een eerste bèta-versie voor eind dit jaar. De uiteindelijke versie moet in de tweede helft van volgend jaar uitkomen.

"Bèta 1 van Longhorn komt in de eerste helft van dit jaar", verklaart directeur ontwikkeling John Montgomery nu. Hij voegt daaraan toe dat deze eerste bèta vooral voor ontwikkelaars is bedoeld. "Toch verwacht ik dat ook veel it-afdelingen hier serieus naar zullen kijken en het zullen uitproberen."

Longhorn is onlangs flink gewijzigd. Microsoft besloot in augustus presentatielaag Avalon en webservices-laag Indigo los te koppelen van Longhorn, om het ook voor de huidige Windows-generatie (XP en Server 2003) uit te brengen. Daarnaast is het veelgeroemde database-bestandssysteem WinFS losgekoppeld én uitgesteld. WinFS komt pas na Longhorn en zal dan ook beschikbaar zijn voor de huidige Windows-versies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-09T11:20:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.