Reorganisatie Imtech raakt ICT-divisie niet

Bij technisch dienstverlener Imtech worden zo'n negenhonderd medewerkers ontslagen. De reorganisatie heeft met name betrekking op de activiteiten op de gebouwenmarkt in de Benelux en Spanje, en de divisie Marine. Daar vallen de resultaten tegen. De sanering raakt Imtech ICT niet. Volgens het bedrijf presteert de ict-divisie in Europa juist buitengewoon goed.

Het overgrote deel van de te vervallen arbeidsplaatsen concentreert zich in de Benelux, met name in de business unit Building Services, actief in de gebouwenmarkt. Voor de reorganisatie treft Imtech een eenmalige voorziening van circa vijftig miljoen euro. Daarnaast schrijft het zo'n twintig miljoen euro aan goodwill af op Spaanse activiteiten.

Imtech benadrukt dat in de andere Imtech-landen en -divisies een gezonde groei en goede financiële prestaties te zien zijn. Imtech ICT presteert zelfs op de Europese ict-markt boven verwachting. De divisie levert integrale oplossingen op het gebied van business intelligence en het beheer van bedrijfskritische it-applicaties, en software voor overheden en verzekeraars. Volgens het concern worden er in Nederland, Duitsland en Zwitserland prima resultaten neergezet en wordt er in België, Groot-Brittannië en Oostenrijk goed gepresteerd.

Imtech ICT is niet in Spanje actief. Er waren plannen voor overnames op de Spaanse ict-markt, maar die staan al een tijdje in de ijskast. Naast Europa is Imtech met ict-oplossingen actief in Zuid-Oost-Azië. Daar draait het ook goed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-30T11:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.