900 medewerkers krijgen Nokia Lumia 920 of 820

KPN en Nokia pushen samen Windows Phone 8

Dit artikel delen:
Nokia Windows Phone 8

Nokia Nederland en KPN Zakelijke Markt zijn een samenwerking aangegaan om gezamenlijk een substantieel aandeel te realiseren voor Windows Phone 8. KPN rust bovendien de marketing- en salesmedewerkers van de Zakelijke Markt uit met de Nokia Lumia 920 en 820. Ruim negenhonderd medewerkers ontvangen deze nieuwe smartphone die draait op het besturingssysteem Windows Phone 8.

KPN en Nokia zijn beide strategische partners van Microsoft. Met Nokia Lumia-smartphones en het besturingssysteem Windows Phone 8 is KPN in staat een complete end-to-end oplossing te bieden aan zakelijke klanten die volgens Microsoft efficiënter willen werken en effectiever willen communiceren. Windows Phone 8 is een aanvulling op het aanbod dat KPN al biedt met Office 365, Lync, Windows 8 en meer.

Nieuw speelveld

'Ons vertrouwen in Windows Phone groeit met de dag en de behoefte aan een derde ecosysteem dat niet alleen onze klanten meer keuze biedt, maar ons als bedrijf ook meer opties geeft, is evident', zegt John van Vianen, ceo van KPN Zakelijke Markt. 'De integratie tussen Windows 8 en Windows Phone 8 doet een nieuw speelveld ontstaan, dat voor de zakelijke markt ontzettend interessant is. Op het gebied van het nieuwe leven en werken biedt deze integratie van Windows Phone 8 met zakelijke oplossingen als Microsoft Exchange, Sharepoint en Lync gecombineerd met Office, de volledige desktopervaring op een smartphone. Wij zien dan ook volop kansen en verwachten die optimaal te benutten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja dat is wel zuur voor al die verkopers.
Nu moeten ze hun goede smartphone links laten en een Win8 phone mee slepen.
En deze ook nog met een recht gezicht aan de man verslijten.

Gelukkig kunnen ze in het weekeinde met hun echt smartphone pronken.

Ik zou niet weten voor een zakelijke gebruiker waarin een WP8 toestel veel verschilt van een Android of iOS toestel. Met alle 3 kun je bellen, sms-en, mailen, internetten, office documenten bekijken en navigeren om bij de klant te komen. Wat gebruik je zakelijk nog meer?

Waar KPN Getronics zijn winst kan halen is als ze dit verkopen samen met andere diensten, Office365 integratie bevoorbeeld, of met een mobile device management oplossing met enterprise integratie en encryptie.

Ja Jan, en daarom worden mensen zoals jij het snelst werkloos. Lekker achter de meute aanlopen en denken dat een telefoon een op zichzelf staand device is in de zakelijke omgeving. Lees het stukje nog maar eens goed en je snapt de visie (hoop ik:)).

Ik ben geen techneut, maar zie grote voordelen als zakelijke gebruiker. Integratie office, Skype en ??n os voor alle devices lijkt me een forse besparingsmogelijkheid.
En het allerbelangrijkst m.b.t. Windows Phone van Nokia: fantastische supersterke hardware die niet na een keer vallen voor € 300 gerepareerd moet worden zoals die mooie glanzende dingen van die sekte.

@ Jan: noem mij drie redenen waarom de Lumia geen "echte" smartphone zou zijn?

Gedachte achter Windows Phone 8 is goed en er zit een enorme belofte in voor de app ontwikkelaar. Met goede .NET kennis kun je relatief snel je software voor zowel Windows 8 als Windows Phone 8 (en 7) geschikt maken. Voor Android en IOS heb je specifieke kennis nodig en is anders dan Max OSX en Windows.

Alleen zal het denk ik geen storm lopen. Veel mensen hebben al een smartphone die goed werkt en vaak ook al geld geïnvesteerd in het eco systeem (apps, meerdere devices die samen werken zoals tablet en bijv. TV). Dus blijft de zakelijke markt over. Die zijn weer traag met de adoptie van Windows 8 en dan gaat het voordeel (ontwikkelen voor Modern UI) niet op van develop once, deploy everywhere.

Apps ontwikkelen om er geld mee te verdienen bevat een groot risico, want als Windows niet groot wordt, verdien je ook geen geld als app ontwikkelaar.

Belangrijke apps zoals Dropbox, Spotify, Google Drive en vele anderen zijn er nog niet voor Windows Phone 8. Ik kan niet zonder mobiel Spotify dus zal ik niet overstappen.

Ook is er nog geen killer reden om een Windows Phone 8 aan te schaffen anders dan dat je een early adopter bent.


Het zou dus allemaal goed kunnen komen en zeker als je kijkt naar het doorzettingsvermogen van Microsoft (zelfs Sharepoint lijkt eindelijk wat te gaan worden) dan is er zeker een kans.

Aan de andere kant, Silverlight en XNA worden ook gewoon laten vallen. Het zou je gebeuren dat je daarin geïnvesteerd zou hebben....

Dus... hopen dat het wat wordt: Ja, maar echt erin geloven doe ik (nog) niet.

Ik vind persoonlijk die Nokia Lumia een prachtige Smartphone

Sinds twee weken in het bezit van een windows phone 8. Wat opvalt is de absolute dwangmatigheid om iedere actie via de cloud te laten lopen (alsof er niet anders is dan Twitteren met je vrienden).
Wanneer je denkt dat je je opdracht-sjabloon in Word zo kunt gebruiken om mee te werken, dan lukt dat niet. Eenvoudig synchroniseren van outlook-gegevens is evenmin zondermeer mogelijk zonder cloud. (de oplossing is overigens Akruto.com). Kortom, ik kan mij nauwlijks voorstellen dat grote organisaties die hun bedrijf serieus nemen zich helemaal op dit systeem willen verlaten. Maar wel véél datatransport voor KPN natuurlijk!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-07T10:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.