Saskia Janssen is beste functioneel beheerder

Dit artikel delen:
Functioneel Beheer van het Jaar 2012

Saskia Janssen krijgt van André Haket de prijs overhandigd

Saskia Janssen van de gemeente Nijmegen is uitgeroepen tot Functioneel Beheerder van het Jaar 2012. De prijs is uitgereikt door André Haket, cio van multinational Stork Technical Services. De prijs is dit jaar in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op functioneel beheer binnen organisaties en bedrijven. De verkiezing wordt georganiseerd door Ad Matres, Inmezzo en Functioneel-beheerder.com.

‘Functioneel beheer zorgt voor grote productiviteit onder werknemers en voorkomt onnodige uitgaven aan ict’, meent André Haket. ‘Het is goed dat er nu zo’n prijs is. Functioneel beheer is enorm belangrijk bij het optimaal benutten van bedrijfssoftware. Het kan zo’n 40 tot 50 procent meer rendement opleveren.’

Webformulieren en e-dienstverlening

Saskia Janssen is gekozen uit vijf finalisten die afkomstig zijn uit de sectoren zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, overheid, telecommunicatie en detachering. Janssen is als functioneel beheerder werkzaam voor de gemeente Nijmegen. Ze maakt en beheert onder andere de webformulieren, waarmee inwoners van Nijmegen allerlei zaken bij de gemeente kunnen aanvragen en regelen. Haar belangrijkste rol daarbij is ervoor te zorgen dat deze elektronische dienstverlening zo gebruikersvriendelijk mogelijk wordt ingericht voor de burger. Daarnaast is Janssen betrokken bij Innovatief Nijmegen, een initiatief bedoeld om de participatie van burgers bij de gemeente te vergroten.

Collega’s roemen de inzet van Janssen als functioneel beheerder bij de gemeente Nijmegen. ‘Janssen is een functioneel beheerder die zowel inhoudelijk als technisch alle mogelijkheden van haar applicaties benut en inzet voor de gebruikers. Ze heeft daarnaast een brede blik. Janssen staat altijd klaar voor de gebruikers om problemen op te lossen en te begeleiden bij het gebruik. Bovendien is ze een ontzettend leuk, innovatief mens die haar omgeving altijd met respect tegemoet treedt, 24 uur per dag klaar staat en zichzelf nooit op de voorgrond plaatst.’

Ad Matres, Inmezzo en Functioneel-beheerder.com

De verkiezing van Functioneel Beheerder van het Jaar is een initiatief van Marjet Smits van Ad Matres, Günther Nijmeijer van Inmezzo en Martijn Buurman van Functioneel-beheerder.com. Smits, Nijmeijer en Buurman zijn al jaren nauw betrokken bij het werk van de functioneel beheerder. Volgens het drietal is functioneel beheer bij veel bedrijven en organisaties onbekend, ondergewaardeerd en wordt het onderschat. En dat terwijl functioneel beheer kan leiden tot meer kostenbesparing op it-middelen, efficiëntere processen en meer tevredenheid op de werkvloer. De functioneel beheerder adviseert en ondersteunt de eindgebruikers bij het dagelijks gebruik van bedrijfssoftware en adviseert het management over de keuze en invoering van nieuwe informatiesystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-11T17:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.