Ratan Tata vertrokken als CEO bij Tata Group

Dit artikel delen:

Het Tata-concern fabriceert ook auto's en topman Ratan Tata lanceerde een paar jaar terug in India de Nano: de betaalbare, uitgeklede '1500 euro'-auto voor de Indiase bevolking.

Na twintig jaar is de 75-jarige Ratan Tata vertrokken als chief executive officer (ceo) van het Indiase industrieconglomeraat Tata Group. Zijn opvolger is de 44-jarige Indiër Cyrus Mistry, wiens zus is getrouwd met de halfbroer van Ratan Tata. Het concern is in Nederland bekend als eigenaar van staalfabriek Tata Steel (de vroegere Hoogovens) in IJmuiden en van it-offshorebedrijf TCS (Tata Consultancy Services).

Ratan Naval Tata, geboren in Bombay op 28 december 1937, is afgelopen vrijdag officieel op zijn 75-ste verjaardag afgezwaaid als allerhoogste baas van het Tata-concern. De Indiase zakenman bouwde sinds zijn aantreden in 1991 als bestuursvoorzitter Tata Group uit tot een multinational met een omzet van tachtig miljard euro en 450.000 werknemers. Meer dan de helft van de omzet komt tegenwoordig van buiten India.

Het Tata-concern produceert en handelt in een veelheid aan activiteiten, zoals staal, auto's, energie, advisering, engineering, hotels, chemie en telecom. Ook is het conglomeraat een grote speler op ict-gebied, met name als offshorepartij en als leverancier van beheersoftware, applicaties voor de financiële wereld en een aantal gespecialiseerde tools. Deze ict-divisie, beter bekend als Tata Consultancy Services (TCS), heeft een omzet van 10,17 miljard dollar en wereldwijd 254.000 werknemers. Topman van TCS is Natarajan Chandrasekaran.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-31T08:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.