Cognizant levert applicatiediensten aan Rabobank

Rabobank

Ict-dienstverlener Cognizant is door Rabobank gekozen voor het leveren van een breed portfolio aan applicatiediensten om de operationele efficiëntie en productiviteit te verbeteren. De samenwerkingsovereenkomst breidt de relatie tussen Cognizant en Rabobank Groep verder uit. Rabobank behoort tot de dertig grootste financiële dienstverleners wereldwijd.

Gedurende de vijfjarige samenwerking draagt Cognizant zorg voor applicatieontwikkeling en het onderhoud en testen van Rabobank-applicaties. Het doel is om Rabobank te ondersteunen in het verlagen van de total cost of ownership en een hoge kwaliteit en consistentie te garanderen voor het applicatieportfolio. Cognizant helpt Rabobank tevens bij het optimaliseren van strategische it-investeringen om zo de efficiëntie te vergroten en bedrijfsdoelen te realiseren.

Versterken bedrijfsbehoeften

‘Rabobank heeft tot doel om de bedrijfscontinuïteit te garanderen, kostenefficiëntie te stimuleren en bedrijfsproductiviteit te vergroten’, zegt cio René Steenvoorden. ‘Met Cognizant spelen we in op de veranderende technologie en versterken we onze bedrijfsbehoeften verder, voor de korte en lange termijn.’

‘Cognizant gaat Rabobank’s applicatieportfolio optimaliseren om de flexibiliteit en voorspelbaarheid van het dienstenaanbod en operationele verbeteringen te vergroten’, zegt Santosh Thomas, senior vice president bij Cognizant. ‘We kijken ernaar uit om Rabobank te ondersteunen in het definiëren van nieuwe standaarden in innovatie en klanttevredenheid. Door systemen efficiënt in te zetten kunnen besparingen als gevolg hiervan gebruikt worden om strategische initiatieven voor toekomstige groei te financieren.’

Ordina

Eind 2012 verlengde Rabobank ook al het contract van ict-dienstverlener Ordina met vijf jaar. Ordina blijft op het gebied van application development en maintenance (adm) zorgdragen voor het ontwerpen, bouwen en testen van ict-applicaties van Rabobank. Tot eind 2012 was Ordina hoofdaannemer op applicatievlak bij Rabobank. Cognizant fungeerde daarbinnen als onderaannemer. Rabobank heeft besloten voor de komende vijf jaar rechtstreeks met de voormalig onderaannemers contracten aan te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-16T11:21:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.