Novell doet open source-donatie Hula

Dit artikel delen:

Novell doneert zijn project Hula, afgeleid van NetMail, aan de open source-gemeenschap. Hula moet een volwaardige kalender- en mailserver opleveren.

De Netware- en Linux-leverancier meldt hiermee ruim 200.000 regels code vrij te geven. De gift bestaat uit de kerncomponenten van Novell NetMail, dat wereldwijd meer dan vier miljoen gebruikers telt.
Hula biedt nu al e-mail-, kalender- en adresboekfunctionaliteit. De software schaalt tot tweehonderdvijftigduizend gebruikers op een enkele pc-server en kan daarbij vijftigduizend tegelijk verbonden gebruikers aan. De nieuwe collaboration-server – in wording - is te vinden op www.hula-project.org.
Open source-ontwikkelaar Nat Friedman, bekend van het door Novell gekochte Ximian, meldt in zijn blog dat Hula een tot op heden gapend gat in de open source-wereld kan vullen. De Novell-toptechneut is enthousiast over de NetMail-basis: “Het alledaagse, saaie werk van het bouwen van een functionerende server is reeds gedaan, wat ons vrijlaat om ons te concentreren op het creëeren van interessante nieuwe functionaliteit.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-16T14:25:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.