Nederland krijgt eigen landenorganisatie

Citrix stort zich op mobility

Dit artikel delen:
Vrouw tablet computer

De Amerikaanse leverancier van beheersoftware Citrix heeft zijn Benelux-organisatie met ingang van 2013 opgesplitst. Nederland is binnen de Benelux een apart bedrijfsonderdeel geworden. De activiteiten in België en Luxemburg vormen ook een zelfstandige eenheid. Nederland wordt geleid door landenmanager Peter van Leest. Zijn focus ligt in 2013 op mobility.

De manager van Citrix Nederland Peter van Leest verklaart de opsplitsing uit het relatief grote belang van de Benelux binnen Citrix. Het bedrijf boekte in 2012 een omzetgroei van 17 procent tot 2,59 miljard dollar. De omzetgroei in Europa lag hier met 19 procent iets boven. ‘Nederland deed het binnen Europa iets beter dan gemiddeld.’

Door het opzetten van een landenorganisatie voor Nederland ontstaat er volgens Van Leest meer aandacht voor de Nederlandse Citrix-klanten. Ook krijgt de nieuwe organisatie meer middelen om klanten en partners te bedienen.

De focus van Citrix zal in 2013 liggen op mobility. Een belangrijke stap daarin is volgens Van Leest de afronding van de overname van mobile device management-leverancier Zenprise op 2 januari 2013. Citrix zal de technologie van Zenprise integreren met zijn cloudproducten Citrix CloudGate en Me@Work.

Mobility

Dat mobilty een hot topic is, blijkt volgens Van Leest uit alle prioriteitenlijstjes van cio’s opgesteld door marktonderzoekers als Gartner. ‘Mobility is samen met desktopvirtualisatie al jaren de rode draad binnen ons portfolio. De komende maanden verwacht ik interessante aankondigingen van nieuwe functionaliteiten. Met Zenprise hebben wij interessante plannen in huis gehaald’, zegt Van Leest.

Peter van Leest was tot zijn benoeming als landenmanager in Nederland sinds april 2012 verantwoordelijk voor de Benelux, na het vertrek van Benelux-directeur Rob van der Hoeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ondanks overname van Zenprise, mist Citrix nog steeds een onderdeel in haar mobility portfolio als het om byod gaat!

Een oplossing voor Mobility Enterprise Application Platform! De hulpmiddelen en SDK`s in CloudGateway 2.0 zijn zeker niet voldoende om deze behoefte weg te nemen.

Ik verwacht dat Citrix in 2013 een speler op dit gebied (MEAP) gaat overnemen! Als dat gebeurd is dan zal Citrix de enige speler op dit gebied zijn die een complete oplossing aanbiedt.

Reza,

Bij een Citrix oplossing is er weinig behoefte aan een MEAP. Met de Citrix Client Receiver maak je gebruik van een soort Remote Desktop Connection waarbij er geen gegevens lokaal op een device worden opgeslagen.
Je zou voor mobiel een aangepaste Citrix omgeving aan gebruikers kunnen aanbieden die meer aansluit bij de User Experience die Mobile Users hebben als het om Smartphones en Tablets gaat en gebruik maken van de bestaande infrastructuur in de Backend.

Niek,
Met Citrix Client Receiver (wat voorheen ICA-client werd genoemd) krijgt een client (desktop, laptop, tablet, smartphone) toegang tot een XenApp/Xendesktop (VDI) omgeving. Als we het over mobility + laptop hebben dan is het geen probleem want de omgeving is mooi te presenteren op de laptop/desktop.

In dit artikel zijn Zenprise en CloudGateway benoemd, iest wat samen de zaken rondom byod/tablets/smartphones moeten faciliteren.

Zoals je al weet is het werken met applicaties op een mobile device zoals tablet en smartphone in de huidige vorm zoals die uit XenApp/Xendesktop omgeving aangeboden worden, niet handig/geschikt. Dat komt doordat de interface en functies van deze applicaties zijn niet geschreven voor het werken op een klein scherm. Probeer maar een Word document dat op je XenApp omgeving aangeboden wordt op je smartphone te bewerken! Om dit op te lossen kun je beter deze applicaties als App`s aanbieden.


Citrix probeerde met haar SDK`s in CloudGateway stack dit probleem op te lossen. Deze oplossing (SDK`s) is niet compleet en niet voldoende voor presentatie van (alle)applicaties en functionaliteiten op het scherm van tablets en smartphones. Hiervoor heb je een oplossing als MEAP-laag in je infrastructuur nodig.

Samengevat,
A) als we het over mobility gebaseerd op laptop/desktop hebben, ja de oplossing van Citrix is al voldoende.

B) als we het over mobility op tablets en smartphones hebben(wat naar mijn mening de scope van dit artikel is), nee de oplossing van Citrix is niet compleet, vind ik.

Hmmm, De openingszin snap ik niet. "De Amerikaanse leverancier van beheersoftware Citrix". Iets wat ik nu juist mis bij Citrix is blijkbaar voor de schrijver een speerpunt? Hoe vaak komt het niet voor dat RDSXenapp aangevuld met producten als RES, juist voor beheer. Daarnaast maakt de vele overnames die Citrix doet juist een oerwoud aan producten zonder centrale beheer tools waarvandaan je dit oerwoud kunt besturen. Nou ja, overnemen is blijkbaar het middel om te overleven. Citrix is hier inmiddels een actieve partij in en de overnames zullen blijkbaar passen in de aangebode dienst door Citrix. Ik kan sommige overnames in ieder geval nog niet helemaal plaatsen.

Hoi Reza,

Ik ben echt bang dat je 2 zaken door elkaar haalt. Met de client receiver heb je toegang tot een desktop omgeving. Wat als je deze desktop omgeving nu aanpast zodat deze compatible (qua UI / UX etc.) is met een smartphone / tablet? Aangezien je de applicatie toch al moet ombouwen naar (native) app, zou je deze gewoon kunnen maken zodat deze een UX heeft van een app maar draait binnen deze aangepaste desktop. Zodoende hoef je geen MEAP te gebruiken en (in geval dat de applicatie anders een native app moet zijn) hoef je hem ook maar een keer te developen i.p.v. voor alle platformen (ios, android, windows, BB) wat weer scheelt in ontwikkel en beheerkosten.

Groet Niek

Hi Niek,
Ergens heb je gelijk, ik denk dat ik in mijn reactie niet duidelijk genoeg ben geweest. Even terug naar je antwoord:

“Wat als je deze desktop omgeving nu aanpast zodat deze compatible is met een smartphone / tablet? “

Dit is juist mijn punt! Citrix heeft geen oplossing voor dit deel. Wat ze ook aangeboden hebben (SDK`s) is niet voldoende om dit als "De Oplossing" in te zetten.

Verder heb ik aangegeven: Hiervoor heb je een oplossing “als MEAP-laag” in je infrastructuur nodig”. Ik zei niet dat je een MEAP infrastructuur of het hele MEAP concept nodig hebt maar verwezen naar een oplossing waarmee je applicaties als Apps kan aanbieden, iets wat een deel is van MEAP concept. Ik merk dat ik dit deel niet duidelijk in mijn reactie opgenomen en gecommuniceerd heb.

Gr,
Reza

@Chris,
In een RDS-concept heb je verschillende lagen waarvoor je (soms) verschillende oplossingen nodig hebt. Een van deze lagen is Workspace Management. Hiervoor worden de opolossingen zoals MS GPE, RES, AppScene etc ingezet.

Ik ben het niet met je eens dat Citrix met de overname van verschillende partijen een oerwoud heeft gemaakt. Dit is een persoonlijke bevinding en ik kan me voorstellen dat je er een ander idee over hebt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-08T11:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.