Delen van eDirectory beschikbaar voor open source

Novell stelt delen van eDirectory beschikbaar voor de open source-projecten FreeRADIUS en Samba. Dat betekent dat elke open source-ontwikkelaar gebruik kan maken van Novells secure identity management en van eDirectory voor hun inlogtechniek.

Novell eDirectory vormt de basis voor de Novell Nsure Identity en biedt een identiteits-check voor gebruikers, apparatuur en programmatuur en de hierop van toepassing zijnde regels.

Om precies te zijn maakt Novell de broncode openbaar van de eDirectory-api's (application programming interfaces). Deze code is nodig om veilig een identiteit te kunnen vaststellen. Door de code beschikbaar te stellen stelt Novell andere leveranciers en open source-projecten in staat om dezelfde beveiligingsmogelijkheden toe te passen als die tegenwoordig worden gebruikt door gebruikers van eDirectory. Bovendien maakt Novell hiermee veilige authenticatie mogelijk voor protocollen die voorheen niet in staat waren LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te ondersteunen.

“LDAP biedt een effectieve interface voor veel directory-gestuurde applicaties”, aldus Alan DeKok, projectleider van FreeRADIUS. “Met de bijdrage van Novell aan het project wordt het mogelijk onder RADIUS draaiende applicaties en apparatuur veilige toegangsprocedures te bieden via de eDirectory.”

Jeremy Allison, co-auteur van Samba, voegt daaraan toe: “Dit is van grote waarde voor het Samba-project. Het stelt ons in staat de veilige enkelvoudige inlog voor Windows-gebruikers die Samba Domein besturing gebruiken te integreren met de prijswinnende directory van Novell. Gebruikers van CIFS en SMB kunnen nu volstaan met één keer inloggen om toegang te krijgen tot alle informatiesystemen in hun werkomgeving.”

Novell is ook de auteur van de code die nodig is voor de integratie van eDirectory in het FreeRADIUS-project. Hierdoor kunnen Novell-klanten FreeRaDIUS gebruiken voor draadloze identiteitsbepalingsdiensten met eDirectory. Bovendien zal de volgende versie van eDirectory geleverd worden met ondersteuning voor FreeRADIUS.

David Litwack, senior vice-president van Novell en algemeen directeur Identity-Driven Products: “Novells bijdrage aan de open source-gemeenschap maakt het mogelijk voor elke open source-applicatie om een verbinding aan te gaan met de nummer-één directory in de markt. Novell eDirectory was de eerste directory die Linux ondersteunde. Nu zijn deze krachtige beveiligings- en inlogmogelijkheden ook beschikbaar voor open source-initiatieven die nog op stapel staan.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-18T09:41:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.