Comparex mag Agile en InfraControl overnemen

Dit artikel delen:

Maarten van Montfoort (links, Solimas) en Marc Betgem (rechts, Comparex) bij de contractondertekening.

De ACM (Autoriteit Consument & Markt, voormalig NMa) heeft de overname van Agile Software en InfraControl door Comparex goedgekeurd. Beide overgenomen organisaties maakten deel uit van de Solimas Groep uit Alphen aan den Rijn. De activiteiten blijven onder eigen naam vanuit Alphen aan den Rijn voortgezet. Agile Software richt zich op het regelen en beheren van softwarelicenties en InfraControl op software asset management. In totaal werken nu ruim honderdvijftig medewerkers binnen de drie organisaties in Nederland.

Comparex kondigde de overnames afgelopen maart aan. Met de acquisities wil het bedrijf zijn activiteiten in de middenmarkt en op het gebied van software asset management laten groeien. Agile Software en InfraControl zijn Nederlandse leveranciers op het gebied van softwarelicensering en sam-dienstverlening aan grote en middelgrote organisaties en instellingen.

Agile Software voegt per direct ‘onderdeel van de Comparex Group‘ aan zijn bedrijfsnaam toe. De organisatie blijft zich richten op het adviseren rondom software licensering aan bedrijven en zorginstellingen. Alle software asset management-activiteiten worden samengebracht onder de naam InfraControl. Ook de Software & IT Asset Management-afdeling van Comparex gaat onder de InfraControl-vlag verder.

Na de overname zijn er bij Comparex in Nederland ruim 150 medewerkers in dienst en bedraagt de totale jaaromzet circa 250 miljoen euro. Comparex is momenteel in 29 landen actief en heeft meer dan 2350 certificeringen van ongeveer 55 softwarefabrikanten, waaronder Microsoft, Oracle, IBM, VMware en Citrix. Het bedrijf is door de acquisitie volgens eigen zeggen de grootste Microsoft Large Account Reseller (LAR) van Nederland.

Directiewisselingen

De overname brengt ook een aantal wijzigingen in de directie van de organisatie met zich mee. Marc Betgem wordt als 'executive vice president Benelux & South Africa' van Comparex eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie.

Maarten van Montfoort (voormalig algemeen directeur Solimas Groep) gaat de rol van 'director services Benelux' vervullen. Hij neemt hiermee de functie over van Ricardo Koelemij, die na dertien dienstjaren Comparex op eigen verzoek per 1 juli 2013 formeel gaat verlaten. Michel van Teijlingen blijft commercieel directeur van Comparex Nederland in Amsterdam. Sander Blom blijft commercieel directeur voor Agile Software in Alphen aan den Rijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-25T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.