Microsoft komt met grote update Windows 8

Dit artikel delen:

Microsoft werkt onder de codenaam Windows Blue aan een verbeterde versie van het eind vorig jaar gelanceerde besturingssysteem Windows 8. Het concern presenteert de bètaversie op zijn ontwikkelaarscongres Build dat eind juni in San Francisco plaatsgrijpt. Inmiddels zijn er in het afgelopen halfjaar zo'n honderd miljoen licenties van Windows 8 verkocht.

Details over de grote update zijn nog niet naar buiten gekomen. Microsoft Windows-topvrouw Tami Reller spreekt in een interview met The Wall Street Journal over 'aanvullende functionaliteiten en verbeterde diensten' om gebruikers beter te leren omgaan met de tegeltjesinterface van Windows 8. Die zijn vooral nog gewend aan het aloude Windows-bureaublad en Start-menu.

Windows 8 is een hybride systeem voor zowel desktops als tablets. De interface speelt met een touchscreen en een startscherm met levende tegels in op het mobiele werken. Op de zakelijke markt zal het besturingssysteem in eerste instantie een aanvulling betekenen op Windows 7. Door het besturingssysteem met het nieuwe uiterlijk in lijn te brengen met de look & feel van tablets en smartphones had Microsoft verwacht op deze markt fors te kunnen groeien. Ook zou met Windows 8 de ingezakte pc-markt weer een boost kunnen krijgen.

Surface

De massale omarming van Windows 8 is tot nu toe echter uitgebleven, volgens analisten. Microsoft wijst er op tot nu toe honderd miljoen licenties van het nieuwe besturingssysteem te hebben verkocht. Dat zou gelijk liggen aan de verkoopcijfers van de succesvolle voorganger Windows 7 in de eerste zes maanden van de introductie van dit systeem.

Microsoft werkt ook aan nieuwe draagbare apparatuur die draait op Windows 8, waaronder een 7-inch-versie van de Surface-tablet. Van die tablet zijn momenteel de Surface RT en de Surface Pro (die eind mei in Nederland beschikbaar komt) voorradig. De nieuwe Surface-tablet moeten in ieder geval voor de kerst van dit jaar op de markt komen, net als een eigen smartphone handset en een set-top tv-box en Xbox Live-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-08T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.