Conclusion ziet omzet en winst groeien

Dit artikel delen:

Hoofdkantoor Conclusion op het Herculesplein in Utrecht, vlakbij stadion Galgenwaard.

De Utrechtse zakelijke dienstverlener Conclusion heeft in 2012 tegen de heersende marktontwikkelingen in een stijging van omzet en resultaat gerealiseerd. De omzet kwam uit op 150 miljoen euro, een stijging van zo'n 11 procent ten opzichte van de 135 miljoen euro in 2011. Wel is deze stijging voor 8 procent gerealiseerd door overnames in met name de ict-sector; 3 procent kwam autonoom tot stand. De geconsolideerde winst na belastingen bedroeg vier miljoen euro, terwijl die in 2011 nog op drie miljoen euro lag. De prestaties zijn in de lijn der verwachtingen.

Conclusion is als dienstverlener en detacheerder actief in de sectoren ict, personeelszaken, communicatie en organisatieadvies. Op ict-gebied biedt het bedrijf  infrastructuur- en applicatiediensten aan. Vorig jaar nam het een belang van 57 procent in Amis, een projectmanagementbedrijf (90 man) dat gericht is op Oracle- en Java-technologie. Ook verwierf Conclusion een belang van 51 procent in Unacle (35 man), een consultant op het gebied van Linux, Unix en middleware. De koopsom van de overnames bedroeg in totaal 2,4 miljoen euro. 

De acquisities waren voor een groot deel verantwoordelijk voor de groei van de omzet met 35 procent binnen de divisie technologie. De uiteindelijke kroon op het werk in 2012 was de gunning van een vierjarig contract (met een optie van maximaal vier jaar verlenging) van Prorail voor het beheer van de kantoorautomatisering en ict-infrastructuurdiensten. Dit beheercontract met prestatieafspraken werd op kwaliteit en prijs gewonnen, op basis van een Europese aanbesteding, waaraan gerenommeerde marktpartijen deelnamen.

Divers aanbod

Ook de divisie personeelszaken zag groei; daarentegen zakte de omzet in de twee andere onderdelen communicatie en organisatieadvies. Over de gehele breedte stonden de marges onder druk.

Conclusion kent dertig werkmaatschappijen en biedt 1600 mensen een baan. Volgens het bedrijf ligt in deze variatie en spreiding van activiteiten de verklaring van de goede resultaten in 2012. Ook voor 2013 ziet het er goed uit, met een eerste kwartaal waarin omzet en resultaat hoger zijn dan in dezelfde periode in 2012.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-12T14:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.