NLO neemt merkenbeschermer Zacco Nederland over

NLO (Nederlandsch Octrooibureau) neemt alle aandelen van het in Amsterdam gevestigde Zacco Netherlands over. Het Amsterdamse kantoor zal zich onder de naam NLO Shieldmark richten op bescherming van merken en modellen. Wel staat het octrooiteam van Zacco Netherlands buiten de overname. Het Zweedse moederbedrijf Zacco neemt deze tak op in een groter internationaal team om zo meer toegevoegde waarde te kunnen bieden op onder andere de Nederlandse markt.

Zacco Netherlands stond vroeger bekend onder de naam Shieldmark. Die naam heeft het teruggekregen met als voorvoegsel NLO. De organisatie blijft kantoor houden in Amsterdam. Volgens NLO sluiten het klantenportfolio en de expertise van de medewerkers goed aan op de activiteiten op het gebied van merk- en modellenbescherming van NLO.

Door de overname beweert NLO het grootste adviesbureau in Nederland op het gebied van intellectuele eigendom (ip = intellectual property) en het op een na grootste merkenbureau te zijn geworden. Grote concurrent is octrooi- en merkenbureau Novagraaf.

NLO, met het hoofdkantoor in Den Haag, is een octrooi-, merk- en modellenadviesbureau dat dit jaar zijn 125-jarig jubileum voert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-09T09:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.