Speciale dag zet systeembeheerders in zonnetje

Dit artikel delen:

Vrijdag 26 juli vindt - traditiegetrouw als laatste vrijdag van juli - in Nederland de Dag van de Systeembeheerder plaats. Het is de vierde keer dat deze 'feestdag' wordt gehouden met als doel de 'onzichtbare' ict'er in het zonnetje te zetten. De organisatie zoekt verder nog naar kandidaten voor de jaarlijkse prijs 'Systeembeheerder van het jaar'. Nominaties kunnen nog tot 11 september worden ingediend op www.dagvandesysteembeheerder.nl.

Voor de winnaar ligt naast de publiekelijke erkenning een door Toshiba beschikbaar gesteld ultrabook ter waarde van zo'n elfhonderd euro klaar.

De Dag van de Systeembeheerder is een initiatief van de Databyte Groep en is geïnspireerd op de Sysadmin Appreciation Day. Die is ooit bedacht door Ted Kekatos, een systeembeheerder uit Chicago, naar aanleiding van een advertentie van HP waarin een systeembeheerder bloemen en fruitmanden kreeg als dank voor het installeren van een nieuwe printer. De eerste Sysadmin Appreciation Day werd gevierd op 28 juli 2000.

In Nederland was deze dag nog relatief onbekend. Met de lancering van de website www.dagvandesysteembeheerder.nl in de zomer van 2010 wilde Databyte de Dag van de Systeembeheerder in eigen land op gang brengen, zodat systeembeheerders op deze dag door hun collega's in het zonnetje worden gezet. Het initiatief is ook via diverse sociale media te volgen en te steunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-24T16:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.