Windows 8.1 verschijnt op 18 oktober 2013

Dit artikel delen:
Fujitsu Stylistic Q702 met Windows 8

De nieuwste versie van het besturingssysteem Windows 8 komt op 18 oktober 2013 beschikbaar, meldt leverancier Microsoft op zijn bedrijfsblog. Vanaf het middaguur zullen gebruikers in Nieuw Zeeland als eerste hun besturingssysteem kunnen update naar versie 8.1. Consumenten kunnen dat doen via de Windows Store als gratis update voor Windows 8. Vanaf die datum is de update ook beschikbaar via de winkels en op nieuwe apparaten.

De ingrijpendste verandering in de nieuwe Windows-versie 8.1 lijkt de terugkeer van de startknop. Het verdwijnen van de startknop was een van de grote vernieuwingen van Windows 8 ten opzichte van voorganger Windows 7. Voor het overige biedt de nieuwe versie van het besturingssysteem vooral cosmetische wijzigingen en worden kleine onhandigheidjes in de bediening weggewerkt.

Een wezenlijke verandering is een aanpassing aan de zoekfunctie: die kan worden uitgebreid met een aantal bronnen, waaronder de persoonlijke SkyDrive of SkyDrive Pro van de gebruiker. Bovendien wordt het hier mogelijk bestanden rechtstreeks in de Microsoft-cloud op te slaan. Een kopie van de SkyDrive-bestanden is bovendien beschikbaar als de gebruiker geen internetverbinding heeft, wanneer dit in de instellingen wordt aangegeven.

Het vernieuwde besturingssysteem heeft als browser Internet Explorer 11 aan boord. IE11 maakt de browser beter geschikt voor gebruikers met een aanraakscherm.

Zakelijk gebruik

De update heeft vooral gevolgen voor consumenten die Windows 8 gebruiken. Wijzigingen die betekenis hebben voor zakelijk gebruikers werden bekend gemaakt tijdens de developersconferentie Build van 26 tot 28 juni 2013 in San Francisco. De rode draad was dat Windows 8.1 het besturingssysteem beter geschikt maakt voor het werken met cloud-toepassingen.

Comeback van Microsoft

Lees ook de expert-bijdrage van Computable-expert Reza Sarshar waarin hij betoogt dat Microsoft met het besturingssysteem Windows 8 zijn comeback zal maken als leverancier van zakelijke ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De ingrijpendste verandering in de nieuwe Windows-versie 8.1 lijkt de terugkeer van de startknop.".

Er komt een knop welke je naar de modern ui stuurt. Deze knop is er nu ook al, maar wordt in 8.1 prominenter weer gegeven. Ik zie niet in hoe dit de meest ingrijpendste verandering is. Het is wel de meest gehypte verandering.

Ja, voor een (Windows 7) startknop ervaring zul je aangewezen blijven op 3rd party programma's ben ik bang. Gelukkig zijn er hier een aantal van die goed werken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-15T11:37:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.