Microsoft geeft Windows 8.1 vrij voor partners

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Microsoft heeft Windows 8.1 en Windows 8.1 RT vrijgegeven aan de hardwarepartners. Dit houdt in dat de update van het besturingssysteem op hardware gezet kan gaan worden. Deze versie wordt ook wel Windows 8.1 RTM (Release to Manufacturing) genoemd. De officiële release van Windows 8.1 staat gepland voor 18 oktober 2013.

De update van Windows 8 volgt tien maanden nadat het nieuwe besturingssysteem op de markt is verschenen. In deze release zijn aanpassingen doorgevoerd op basis van feedback van klanten. Normaliter doet Microsoft er langer over om met een update van zijn besturingssysteem te komen, maar de softwaregigant heeft er dit keer voor gekozen om samen met zijn hardwarepartners de laatste verbeteringen aan Windwos 8.1 door te voeren. Daarnaast krijgen de hardwarepartners hierdoor de ruimte om eigen innovaties aan Windows 8.1 te koppelen.

Tijden veranderen

‘In het verleden betekende de RTM-versie dat de software klaar was voor breder gebruik van de klant’, staat op The Windows Blog van Microsoft te lezen. ‘Tijden veranderen echter, zeker nu alles verschuift naar mobiliteit en touch, net als de vager wordende scheidslijn tussen werk en privé. Daarom hebben we voor een andere manier van ontwikkelen gekozen, net als de oplevertijd om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. We werken daarom nauwer samen met onze hardwarepartners voor het optimaliseren van de klantervaring. Onze hardwarepartners zijn in de positie om met innovatieve hulpmiddelen te komen en kunnen dit nog in het najaar voor de feestdagen realiseren.’

De hardwarepartners gaan nu nieuwe apparaten voorbereiden, waarin ze samen zullen werken met Microsoft. Gezamenlijk leggen ze de laatste hand aan Windows 8.1. Het besturingssyeem was al beschikbaar voor ontwikkelaars, onder andere om al apps te kunnen bouwen. Microsoft Nederland meldt dat er al verschillende apps klaar zijn voor de update van Windows 8. Dit zijn onder andere Zappelin, Funda, ING en KPN Interactieve TV Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-28T09:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.