Manon van Beek volgt Anja Montijn-Groenewoud op

Directiewisseling bij Accenture Nederland

Manon van Beek

Manon van Beek is per 1 september 2013 benoemd tot algemeen directeur, 'country managing director', van Accenture Nederland. Zij volgt Anja Montijn-Groenewoud op die binnen de ict-dienstverlener zich nu helemaal toelegt op het leiding geven aan de internationale management consultant divisie voor de nutswereld, de olie- en gasindustrie en de chemiesector. De 42-jarige Van Beek startte haar carrière bij Accenture in 1996 en bekleedde sindsdien verschillende functies binnen het bedrijf.

Na haar benoeming als directeur van de management consulting divisie eerder dit jaar trad ze toe tot het managementteam van Accenture Nederland. Sinds 2008 leidde Van Beek de tak die zich in Nederland richt op het nutswezen. Van Beek is gespecialiseerd in verandermanagement en het toepassen van innovaties in de energiemarkt, zoals energiebeheer, smart grids, smart cities en elektrisch vervoer.

Manon van Beek: 'Naast het leiden van de interne organisatie richt ik me op het voortzetten van de strategie van Accenture Nederland en onze lokale groeiagenda. Verder blijf ik aandacht vestigen op speerpunten als duurzaamheid en innovatie.' Van Beek studeerde economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Università degli Studi di Modena (Italië).

Dubbelfunctie

Haar voorgangster Anja Montijn-Groenewoud won vorig jaar overigens de Computable Award voor beste ceo van het jaar. Zij werd in oktober 2012 al benoemd tot wereldwijde directeur op het gebied van management consulting voor de resources-industrie. Montijn-Groenewoud hield ook nog de leiding over Accenture Nederland maar aan die dubbelfunctie is met de benoeming van Van Beek nu een eind gekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-05T11:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.