Goed besturingssysteem heeft vijf basiskenmerken

Dit artikel delen:

De afgelopen vijftien jaar zijn besturingssystemen steeds innovatiever en gebruiksvriendelijker geworden. De drie populairste besturingssystemen - Mac, Windows en Linux - gaan steeds meer op elkaar lijken.

In een artikel van Brad Wardell op de website WinCustomize noemt hij vijf functionaliteiten die in elk goed hedendaags besturingssysteem geïmplementeerd moeten zijn. Deze functionaliteiten verhogen de productiviteit, verbeteren de prestaties en bieden de mogelijkheid aan externe ontwikkelaars om functionaliteiten toe te voegen.

Elk hedendaags besturingssysteem moet beschikken perfect werkende 'distributed computing, waardoor alle computers in een netwerken zonder problemen rekenkracht, geheugen en bronnen met elkaar kunnen delen.
Ook 'distributed file system databases' is een vereiste, zodat een gebruiker lokaal of in een netwerk mappen kan aanmaken en verschuiven en aan deze mappen bepaalde parameters kan meegegeven.
Verder moeten gebruikers een gebruikersaccount kunnen aanmaken waardoor ze op elke machine in een netwerk toegang hebben tot hun voorkeuren, email, bladwijzers, en andere bestanden op hun systeem.
Hieop voortbordurend moeten ze een universele gebruikersaccount kunnen aanmaken waardoor ze waar ook ter wereld toegang hebben tot hun voorkeuren, email, bladwijzers, en andere bestanden op hun systeem. Tot slot moet het besturingssyteem 'component-based' zijn, waardoor externe ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om extra componenten en functionaliteiten toe te voegen aan het besturingssysteem.

Meer informatie: Wardell’s complete artikel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-01T11:03:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.