Detron-directeur Marco Lesmeister vertrokken

Marco Lesmeister is vertrokken als directeur bij ict-dienstverlener Detron. Hij was bij het bedrijf de laatste tijd verantwoordelijk voor de regio Rotterdam. Lesmeister zegt in goed overleg met bestuursvoorzitter George Banken te zijn weggegaan. Hij vond het na bijna vijf jaar tijd om wat anders te gaan doen in de ict. Zijn functie is overgenomen door Maarten Carlier.

Lesmeister startte in 2009 als directeur Kender Thijssen, later opgegaan in Detron ICT Solutions. Na de overname van de Rotterdamse hardwaredienstverlener Issue medio 2012 hield hij zich bezig met het inrichten van de business unit Detron Rotterdam, waar de wederverkoopactiviteiten, waarvan het hardware-volumegedeelte is uitbesteed aan Central Point, zijn gecentraliseerd. 'Daarnaast kreeg ik te maken met het huisvesten van de opslagtak in Rotterdam en was ik verantwoordelijk voor het opbouwen van de ict-dienstverlening voor de Rotterdamse regio. Ook bij het regelen van het  sponsorcontract met voetbalclub Sparta was ik betrokken. Maar het is nu tijd om andere dingen te gaan doen.'

Lesmeister heeft nog geen nieuwe baan. Hij zoekt werk op het snijvlak van management van it-bedrijven en rendement. 'Ik kan bedrijfsonderdelen winstgevender maken. Dat heb ik bij Detron ook laten zien.'

George Banken meldt dat de functie van Lesmeister is overgenomen door Maarten Carlier, oud-business developer bij Issue en toenmalig zusterbedrijf Forehand. 'Issue is een moeilijke overname geweest', stelt Banken. 'We wisten wel het dat een slechtlopend bedrijf was, maar het herstel verloopt langzamer dan gedacht.' De bestuursvoorzitter verwacht geen nieuwe ontslagen bij het oude Issue-deel. "Die fase hebben we achter ons.' 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb altijd genoten van zijn blogs en artikelen. Er vanuit gaand dat hijzelf de schrijver van die artikelen was, ik vind hem een man met visie, innovatief en zeer scherp.

Ik ben benieuwd waar hij gaat werken.

Hallo Reza,

Bedankt voor je compliment en inderdaad, ik schreef de columns altijd zelf. Leuk om een discussie op gang te krijgen aan de hand van wat prikkelende uitspraken.

Binnenkort laat ik wel weer wat van me horen.

Groeten,

Marco Lesmeister

Een erg goede manager, heeft helaas niet lang leiding kunnen geven over onze bedrijfsunit. Erg transparant persoon en super toegankelijk!

Het ga je goed Marco

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-07T13:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.