Microsoft komt met Windows 8.1

Dit artikel delen:
Windows 8.1

Softwareleverancier Microsoft komt volgens eigen zeggen dan eindelijk met de update van Windows 8. De Nederlandse versie van het besturingssysteem Windows 8.1 is per direct gratis te downloaden in de online Windows-store. Vanaf 18 oktober 2013 is de software ook beschikbaar op nieuwe tablets en laptops in de winkel en als los pakket in de retail.

De afgelopen tijd heeft Microsoft feedback gekregen op Windows 8 en is hiermee aan de slag gegaan. Verschillende veranderingen werden in de update doorgevoerd. Zo was er veel te doen om het startmenu. In Windows 8.1 kan dit helemaal aangepast worden naar de eigen wensen. Naast de kleur van de tegels en de favorieten kan ook de indeling van het startmenu meegenomen worden.

De cloudopslag is ook verbeterd. Zo integreert het eenvoudiger met Skydrive. Een foto van bijvoorbeeld 40 MB op Skydrive wordt alleen als thumbnail op de tablet of laptop weergegeven. Dat scheelt nogal in geheugenverbruik. Ook is het multitasken in Windows 8.1 vereenvoudigd. Zo hoef je je niet meer vooraf aan te melden voor een Skype-gesprek en kun je apps naast elkaar openen en op meerdere beeldschermen laten draaien.

Zoals altijd kondigt Microsoft nieuwe versies van software op speciaal daarvoor bestemde blogs aan. Op de Windows 8.1-blog is meer informatie terug te vinden over het meest recente besturingssysteem van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Sander kun je eens aangeven waarom er elke keer dat Microsoft onder mom van een nieuwe versie een bugfix uitbrengt dit moet worden vermeld terwijl we over Apple OS X, Google Android, Ubuntu Linux (om nog maar te zwijgen van alle andere Linux-versies), FreeBSD, OpenBSD, Minix zo je wilt (om maar eens een paar andere bekende besturingssystemen te noemen) nauwelijks aandacht wordt besteed.

Beste Pascal, misschien omdat Windows door 95% gebruikt wordt en de rest marginaal is?

Ik denk dat Windows 8 net zo'n flop wordt als Millenium en Vista.
Ze moeten eens stoppen met iedere keer een teletubbie desktop door de strot te duwen.
Intuitief HO maar!, wat een drama zooi, nog erger de Server versies worden er ook mee vervuilt.
@Peter het maakt in iedergeval de kansen voor de "marginaal" gebruikte platformen alleen maar groter.

@Peter,
- Wel eens in een datacentre geweest ?
- Hoeveel % van de GSM's draaien Windows
- Hoeveel % van de tablets draaien Windows ?

Computable is bedoeld voor de professional... ik mag hopen dat de professional een betere inkijk in de ICT wereld dan jij met je opmerking laat blijken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-17T14:11:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.