ICT Automatisering bepaalt prijs Brandfort

Dit artikel delen:
Meer geld

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering heeft het due diligence-proces bij Brandfort afgerond en heeft met de ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep een definitieve overnamesom vastgesteld. ICT Automatisering geeft, zoals eerder al was overeengekomen, voor alle aandelen van Brandfort 9 procent aan nieuwe aandelen in de eigen organisatie terug. Deze vertegenwoordigen met de huidige koers van een aandeel ICT Automatisering een waarde van bijna vier miljoen euro. Inclusief alle andere voorwaarden loopt de overnameprijs van Brandfort op tot maximaal 12,6 miljoen euro.

Er wordt namelijk ook 5,1 miljoen euro aan aandeelhoudersleningen door ICT Automatisering aan de aandeelhouders van Brandfort verstrekt en krijgen zij 1,3 miljoen euro contant. Na de overname houden de huidige aandeelhouders van ICT Automatisering een belang van 91 procent in de dienstverlener. De 5,1 miljoen euro aan aandeelhoudersleningen worden voorafgaand aan de transactie volledig door de Brandfort-aandeelhouders omgezet naar eigen vermogen. Hierdoor neemt ICT Automatisering een schuldenvrije onderneming over met 1,3 miljoen euro aan liquide middelen op de balans. Tenslotte voorziet de beoogde transactie in een earn-out gebaseerd op de bruto marge die in 2014 door de Brandfort activiteiten zal worden gerealiseerd. De earn-out kan oplopen tot een maximum van 2,2 miljoen euro. In 2013 heeft Brandfort een omzet van zestien miljoen euro gerealiseerd met een genormaliseerde operationele marge (EBIT) van circa 3 procent.

DPA bij bava

Volgens ICT Automatisering past Brandfort strategisch uitstekend bij de dienstverlener. Met een vergroot platform denkt het bedrijf de groei te kunnen versnellen. Beide organisaties krijgen toegang tot nieuwe klanten en kunnen de relaties met bestaande klanten versterkt worden. Daarnaast krijgen beide bedrijven volgens ICT Automatisering toegang tot additionele geografische markten.

Tijdens de buitengewone vergadering van aandeelhouders (bava, gepland op 11 februari 2014) zal ICT Automatisering de Brandfort transactie verder toelichten aan aandeelhouders. Tijdens deze zelfde vergadering zal ook grootaandeelhouder DPA sprekenDeze detacheerder ziet de Brandfort-overname niet zitten en wil zelf ICT Automatisering overnemen. Tijdens de bava geeft DPA hierop toelichting. Mochten de overige aandeelhouders toch instemmen met de Brandfort-overname, dan zal DPA zich voegen bij de meerderheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-05T10:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.