Unit4 behaalt meer omzet, maar minder winst

Dit artikel delen:
Unit4, De Musketier, Veenendaal

Unit4 zag zijn winst over afgelopen teruglopen met bijna 40 procent. Het bedrijf boekte wel meer omzet, 491 miljoen euro, een stijging van 4,5 procent. De reden voor die stijging is de toegenomen vraag naar cloudgerelateerde producten.

De terugloop van de winst  is volgens cfo Edwin van Leeuwen tijdelijk en wordt veroorzaakt door de snelle groei bij SaaS en subcriptions, wat zorgt voor margedruk. Ook de verkoop van productlicenties viel tegen. In 2012 bedroeg de omzet van Unit4 470 miljoen euro, afgelopen jaar was dat 491 miljoen. De nettowinst lag afgelopen jaar op 14,8 miljoen euro, 37 procent lager dan in 2012 (23,5 miljoen). Voor komend jaar verwacht Unit4 een enkelcijferige groei. Of het bedrijf dan nog onafhankelijk is, is de vraag. Woensdag 19 februari wordt in een buitengewone aandeelhoudersvergadering gestemd over het overnamebod van Advent International.

Benelux

In de Benelux maakte de business software divisie grote stappen op het gebied van hoger onderwijs, zorg, de commerciële sector, de Belgische overheid en met Agresso Wholesale. De accountancy-afdeling voegde 175 nieuwe klanten toe, terwijl de zorgdivisie dubbelcijferige groei wist te realiseren en successen behaalde in grote zorgorganisaties zoals Stichting Philadelphia en Cicero Zorggroep. De afdeling HR Solutions groeide 50 procent in managed payroll services en de divisie i-Signaal droeg 30 procent bij aan de omzetgroei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-17T10:16:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.