Atos heeft het nakijken

ING strikt Fujitsu voor werkplekdienstverlening

ING Bank schakelt Fujitsu in om wereldwijd de werkplekdienstverlening te vervullen. Daartoe sloten beide partijen op 13 maart 2014 een contract. ING claimt dat de overeenkomst minimale gevolgen heeft voor het eigen personeel en dat slechts enkele Nederlandse medewerkers hiervan iets gaan merken.

Met het aangaan van een contract met Fujitsu verliest concurrent Atos de deal bij ING. Die dienstverlener sloot in 2006 een zevenjarig contract met de bank ter waarde van 216 miljoen euro en wilde koste wat kost de overeenkomst verlengen. Het is vooralsnog niet bekend voor welke periode het werk bij Fujitsu wordt ondergebracht en hoeveel dit de dienstverlener gaat opleveren.

Door de samenwerking met Fujitsu wil ING de werkplekdienstverlening zoveel mogelijk standaardiseren. Daarnaast moet de samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen eenvoudiger worden. De invoering van de nieuwe dienstverlening zal gefaseerd worden uitgevoerd over de verschillende landen waar de bank actief is.

Microsoft Sharepoint

De overgang van de werkplekdienstverlening naar Fujitsu gaat samen met de invoering van nieuwe functionaliteiten. Zo zal een geïntegreerd platform voor e-mail, instant messaging en video conferencing geïmplementeerd worden en zullen nieuwe oplossingen voor het delen van documenten uitgerold worden.

Het gaat onder meer om software voor het delen van grote bestanden en de laatste versie van Microsoft Sharepoint. Volgens de bank vereenvoudigt dat de samenwerking van medewerkers wereldwijd, of ze nu vanuit kantoor of vanuit huis werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De titel van het artikel zou moeten luidden: "ING verplaatst werkplekbeheer naar laag loon land Portugal".

Op dit moment wordt door Fujitsu in Lissabon naarstig gezocht naar 60 Nederlands sprekende service-desk medewerkers die voor het luttele bedrag van 987,50 € bruto pm in ploegendienst mogen werken.

De ontvangen staatsseun wordt uitstekend gebruikt!

Bedankt ING!!!

Wat een bijzondere titel boven dit artikel. Net of het een gunst is om klant te mogen worden bij Fujitsu.

Ik wens ING veel sterkte.
http://www.computable.nl/artikel/nieuws/outsourcing/5026990/1276946/almere-loopt-risico-met-overstap-naar-fujitsu.html

Ja,hoor. De prairie honden nemen als eerste het woord.

Fujitsu, chapeau en succes.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-14T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.