Pink Elephant zet app-store voor branches op

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Pink Elephant breidt het dienstenaanbod uit. Het bedrijf zet een nieuwe divisie op voor zakelijke apps. Daar kunnen bedrijven uit specifieke branches via een app-store applicaties afnemen. Het ict-bedrijf heeft al een app-store voor de financiële sector opgeleverd. In de zomer van 2014 moeten appstores voor de zorg, overheid en gemeentes beschikbaar komen.

Ceo Piet van Vugt: 'Onze ervaring is dat alle grote organisaties naar het app-model bewegen. Met de bedrijfsprocessen in het datacenter kunnen werknemers snel en vanaf elke werkplek of mobiel apparaat de apps gebruiken die voor hun werk relevant zijn.' Als voorbeeld noemt hij de app Claims 2020, dat is een geïntegreerd platform van bedrijfsapplicaties voor de verzekeringsbranche.

Het bedrijf richt ook een divisie op onder de naam Nieuwe IT Services. Daar vallen alle diensten onder waarbij mensen, kennis, ict-processen en activiteiten worden geleverd die de kwaliteit en efficiëntie van ict-dienstverlening kunnen verbeteren. Van Vugt: 'Organisaties zetten steeds meer in op het vergroten van hun operationele efficiëntie. Dat willen we faciliteren door technologie op een innovatieve manier toe te passen, waardoor gebruikers beter in staat zijn geavanceerde functionaliteit te gebruiken. Maar ook recruitment en human resources on demand vallen daar onder. Die diensten maken een steeds groter deel uit van onze activiteiten.'

Transformatie

Het nieuwe dienstenaanbod van de ict-dienstverlener is volgens Van Vugt in lijn met de bedrijfstransformatie die de dienstverlener in februari 2014 voltooide. Toen werden de traditionele hardwarediensten afgesplitst van het nieuwe moederbedrijf Pink Elephant en ondergebracht bij hardware-divisie Nobel.

Naast de nieuwe divisie Enterprise App Services en Nieuwe IT Services bestaat Pink Elephant uit de divisie Education Services, dat biedt opleidingen voor service management, project management, it-covernance & -security en it-management. Daaronder vallen traditionele trainingen rond ITIL en Prince2, maar ook agile-projectmanagement en lean it. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-18T10:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.