Ministers openen Huawei-kantoor in Voorburg

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Huawei heeft een nieuw kantoor geopend in Voorburg. De Chinese minister van handel, Gao Hucheng en de Nederlandse minister van buitenlandse handel, Lilianne Ploumen verrichtten de officiële opening door een lint door te knippen. De nieuwe vestiging biedt ruimte aan ongeveer 250 medewerkers. Er werken nu ongeveer tweehonderd mensen. Het is het derde kantoor van het Chinese bedrijf in Nederland.

Volgens Huawei bevestigt de opening van het nieuwe kantoor de doelstelling om zich voor een lange termijn aan Nederland te verbinden. Het bedrijf startte zijn activiteiten in december 2004 met een groot contract voor Telfort. Huawei richtte zich aanvankelijk voornamelijk op levering en diensten rondom telecomapparatuur, maar breidt die activiteiten steeds verder uit naar aangrenzende ict-diensten en is actief op de consumentenmarkt voor mobiele apparaten.

Minister van Buitenlandse Handel, Lilianne Ploumen zei tijdens de openingsceremonie: 'Huawei is een belangrijke Chinese investeerder in de Nederlandse markt en we zijn blij dat ze hebben besloten om nog meer investeringen in Nederland te doen en voor nog meer banen zorgen. We hopen dat meer Chinese bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.'

Europees groeiplan

Groei in Nederland is onderdeel van het uitbreidingsplan van Huawei in Europa. Het bedrijf kondigde eerder aan dat het de komende vier tot vijf jaar 5500 medewerkers werft voor groei op de Europese markt.

In Nederland heeft Huawei 575 medewerkers in dienst. Zij werken verspreid over drie vestigingen in Nederland, Amsterdam (325). Amstelveen (vijftig), Voorburg (tweehonderd). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-25T17:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.