Wilfried Pruschak is nieuwe topman van Comparex

Dit artikel delen:

Licentiespecialist Comparex uit Leipzig heeft Wilfried Pruschak per direct aangesteld als nieuwe chief executive officer. Vanaf 1 april, de start van het nieuwe boekjaar voor het Duitse bedrijf, vormt hij samen met Hansjörg Egger (operationeel directeur) en Thomas Reich (financieel directeur) de directie van het bedrijf. Egger nam de post van ceo in september 2012 over van de toenmalige topman Klaus Elsbacher die het bedrijf verliet na de afronding van de fusie tussen Comparex en PC-Ware.

Egger heeft zich als ceo de afgelopen anderhalf jaar gericht op het realiseren van structurele groei. Comparex heeft in het afgelopen gebroken boekjaar zijn omzet zien stijgen van 1,19 miljard euro naar 1,54 miljard euro. Ook beweert de specialist in softwarelicensing en softwareassetmanagement dat de winst is verdrievoudigd in het afgelopen jaar. Eggers gaat zich nu weer bezighouden met de operationele gang van zaken, waar hij in 2009 voor was aangetrokken.

Zijn opvolger Wilfried Pruschak neemt de verdere internationale groei van Comparex op zich. Het bedrijf, waar zeventienhonderd man werken, is nu actief in zo'n 28 landen. Dat gaat deels via autonome groei maar ook via overnames. Pruschak was baas van de Oostenrijkse it-dienstverlener Raiffeisen-Informatik, de moedermaatschappij van Comparex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-02T11:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.