Red Hat koppelt Enterprise Linux aan Google

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, start een samenwerking met Google. Via Red Hat Cloud Access kunnen klanten Red Hat Enterprise Linux-abonnementen verplaatsen naar Google Compute Engine. Dit vergroot de keuze en flexibiliteit die door de open hybride cloud wordt geboden.

Google maakt sinds november 2013 deel uit van het Red Hat Certified Cloud Provider-programma, een groep bedrijven uit de technologie-industrie die oplossingen aanbieden die de functionaliteiten van Red Hat’s open hybride cloud-oplossingen aanvullen. Via deze selecte groep kunnen klanten met behulp van Red Hat Cloud Access hun Red Hat Enterprise Linux-abonnementen verplaatsen van on-premise naar publieke clouds. Google is de tweede Red Hat Certified Cloud Provider die is benoemd tot Red Hat Cloud Access-partner. In december 2013 maakte Google al de algehele beschikbaarheid bekend van Google Compute Engine, waaronder de ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux.

Dankzij Red Hat Cloud Acces kunnen Red Hat-klanten profiteren van de voordelen van het Google Cloud Platform met het vertrouwen dat de consistentie en kwaliteit van on-premise Red Hat-technologieën hetzelfde zijn in een publieke cloud. Daarnaast hebben klanten toegang tot ondersteuning op Google Engine van Red Hat’s wereldwijde support-organisatie. Klanten kunnen zodoende een constant niveau van service en ondersteuning handhaven.

Enterprise cloud-implementaties

Red Hat-klanten, independent software vendors en partners profiteren van de deelname van Google aan het Red Hat Certified Cloud Provider-programma. De Red Hat-producten zijn beschikbaar in publieke clouds via innovatieve gebruiks- en servicemodellen en klanten hebben de zekerheid dat de productexperts van Red Hat de oplossingen hebben gevalideerd. Het Red Hat Certified Cloud Provider Program werd in 2009 geïntroduceerd en verenigt de oplossingen die cloudproviders moeten plannen, bouwen en beheren en biedt klanten hosted cloud-oplossingen en Red Hat-technologieën. De benoeming tot Certified Cloud Provider volgt na een gedegen validatie door Red Hat. Iedere provider moet aan de test- en certificatie-eisen voldoen om aan te tonen dat ze een veilige, schaalbare, ondersteunde en consistente omgeving voor enterprise cloud-implementaties kunnen leveren.

In oktober 2013 introduceerde Red Hat nieuwe abonnementen voor Red Hat Enterprise Linux, waardoor klanten het platform overal kunnen inzetten in zowel fysieke, virtuele als cloudomgevingen. Met de abonnementsopties voor Red Hat Enterprise Linux kunnen Red Hat-klanten eerst een aantal abonnementen aanschaffen, om die vervolgens op fysieke en virtuele machines in te zetten. Zodra de eisen veranderen, kunnen ze vervolgens overgaan tot een andere constructie. Deze flexibiliteit maakt verschuivingen binnen omgevingen mogelijk. Daarnaast kunnen organisaties door te standaardiseren op een enkel besturingsplatform voor alle fysieke, virtuele en cloud-deployments belangrijke operationele voordelen realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik twijfel of de samenwerking van Redhat met een bedrijf dat leeft van het verkopen van klantgegevens een goede is.

Redhat - google - NSA

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-08T10:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.