Intel: PC-markt toont tekenen van herstel

Datacenters en tablets houden omzet chipproducent op peil

Dit artikel delen:
Intel

Chipproducent Intel zag in het eerste kwartaal van 2014 zijn omzet met 1,6 procent toenemen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bedrijf zette bijna 9,3 miljard euro (12,8 miljard dollar) om. Wel liep het netto resultaat met 5,5 procent terug van 1,45 miljard euro in het eerste kwart van 2013 naar 1,37 miljard euro in het eerste kwartaal van 2014. Intel wist vooral te profiteren in de datacenter- en tabletmarkt. Daarnaast constateert het bedrijf tekenen van herstel van de pc-markt.

‘In het eerste kwartaal van 2014 noteerden we een solide groei in de datacentermarkt, tekenen van herstel van de pc-markt en verscheepten we vijf miljoen tabletprocessoren van de beoogde veertig miljoen in 2014’, zegt Intel-ceo Brian Krzanich. ‘We denken meer groei te gaan laten zien door onze samenwerking met Cloudera, de introductie van de tweede generatie lte-platformen met cat6 en andere uitgebreide mogelijkheden en we hebben onze eerste Quark-producten uitgeleverd voor het internet of things.’

Resultaten per groep

De omzet van de PC Client Group, op afstand de grootste divisie van Intel, kwam in het eerste kwartaal uit op ruim 5,7 miljard euro (7,9 miljard dollar). Dat is slechts 1 procent daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Exact een jaar eerder was deze daling nog 6 procent. De omzet van de Data Center Group steeg met 11 procent naar ruim 2,2 miljard euro (3,1 miljard dollar). De omzet van de Internet of Things Group steeg met 32 procent naar bijna 349 miljoen euro (482 miljoen dollar).

Niet alle Intel-divisies lieten een groei zien ten opzichten van het eerste kwartaal van 2013. De segmenten voor software en services wisten met bijna vierhonderd miljoen euro (553 miljoen dollar) 6 procent minder omzet binnen te halen. De Mobile and Communications Group deed het met een daling van 52 procent in percentage het slechtst en behaalde bijna 113 miljoen (156 miljoen dollar) omzet.

Verwachting tweede kwartaal

Intel verwacht in het tweede kwartaal van 2014 9,4 miljard euro (dertien miljard dollar) omzet te draaien. Dit kan een half miljard dollar hoger of lager uitvallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-16T11:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.