Einde KPN-contract drukt omzet Atos Benelux

Dit artikel delen:

De omzet uit de Benelux-activiteiten van ict-dienstverlener Atos is in het eerste kwartaal van 2014 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2013. In de Benelux daalde het aantal terugkerende opdrachten en werd minder omgezet geboekt doordat een contract met KPN afliep. Dat meldt de dienstverlener in een toelichting op de resultaten. De Benelux en Nordics-divisie boekte een omzet van 255 miljoen euro, waar het een jaar eerder nog 279 miljoen euro noteerde.

'Door het aflopen van een contract met KPN daalden de activiteiten op het gebied van consultancy en systeem-integratie. Het bedrijf heeft besloten om een deel van de uitbestede ict-diensten zelf te gaan doen', meldt een woordvoerder van Atos. In een toelichting op de omzetcijfers staat ook dat de omzet uit beheerdiensten in Noord-Europa in het eerste kwartaal is gedaald.

Over de hele groep behaalde Atos een omzet van 2,064 miljard euro een daling van 1,8 procent ten opzichte van de 2,102 miljard in het eerste kwartaal van 2013.

De omzet uit Managed Services daalde met 2,4 procent van 1,101miljard euro in 2013 naar 1,075 in 2014. De omzet van de divisie Consulting & Systems Integration daalde 1.9 procent (738 miljoen euro 2013, 724 in 2014).

In het bericht over de kwartaalcijfers deelt Atos geen winstcijfers. Die worden alleen per half jaar bekendgemaakt.

Worldline

De omzet uit de activiteiten van Worldline steeg met 1 procent. Atos zette 265 miljoen om waar het een jaar eerder 262 miljoen noteerde.

Atos besloot in februari 2013 om Worldline, gespecialiseerd in zakelijke transacties en betalingsverkeer te verzelfstandigen.

Metrum

Atos maakt ook bekend dat het in januari 2014 Metrum heeft afgestoten. Die ict-dienstverlener voor de vastgoedsector is begin 2014 verzelfstandigd. Het bedrijf werd in 2002 ingelijfd als onderdeel van KPMG Consulting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De omzet van Atos is gerapporteerd voor "Benelux and The Nordics" (BTN). Die daling is dus niet specifiek voor Benelux en zou best eens uit "The Nordics" komen.

@Jan: woordvoerder meldt toch zelf dat eea te maken heeft met einde KPN contract? er staat overigens nog meer aan te komen met einde ING contract

@botter. Ja dat meldt inderdaad de woordvoerder, maar zegt daarmee niet dat de volledig daling daar mee te maken heeft . Dat is een conclusie die getrokken wordt en onjuist is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-17T10:13:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.