Managed hosting door True

Dimension Data neemt Nexus over

ICT-dienstverlener vergroot activiteiten in VS

 

Handen schudden

De Zuid-Afrikaanse ict-dienstverlener Dimension Data heeft de Amerikaanse branchegenoot Nexus overgenomen. Door de inlijving zijn met name de activiteiten in het westen, zuidwesten en zuidoosten van Amerika uitgebreid. Bij Nexus werken 657 mensen. Dimension Data zegt met de overname de activiteiten in de VS met 40 procent te vergroten. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt van de overname.

Nexus is gespecialiseerd in ict-diensten voor onderwijs, detailhandel, toerisme en de gezondheidszorg. Het in 2004 opgerichte bedrijf houdt hoofdkantoor in Valencia in de staat Californië. Het bedrijf heeft in totaal negentien vestigingen verspreid over de staten Californië, Nevada, Colorado, Arizona, Utah, Washington, Texas, Georgia, Florida en North Carolina.

Dimension Data is op overnamepad. In februari 2014 nam het de Franse ict-dienstverlener Nextiraone over. Dat bedrijf ontwerpt, installeert, onderhoudt en ondersteunt bedrijfsoplossingen en communicatiediensten voor klanten in de private en publieke sector. Er werken 1850 mensen, verdeeld over vestigingen in dertien landen in Europa, waaronder Nederland.

Dimension Data telt wereldwijd 23.000 medewerkers. Het bedrijf levert ict- en netwerkdiensten aan zesduizend klanten verspreid over 58 landen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5060796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×