Dassault Systèmes ziet omzet groeien

Dit artikel delen:

3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft het eerste kwartaal van 2014 goed geboerd. De totale omzet groeide 9 procent, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013, naar 502,3 miljoen euro. Die groei komt door 8 procent hogere omzet uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties en 40 procent meer omzet uit services en andere. Regionaal gezien groeiden zowel Amerika als Europa met 8 procent en Azië met 13 procent.

Bernard Charlès, president en chief executive officer van Dassault Systèmes: ‘Gedurende 2014 ligt het accent op het vergroten van de toegevoegde waarde van onze oplossingen voor klanten, met zowel het 3D-Experiences-platform als onze industry solutions experiences-strategie. Het wordt steeds duidelijker dat onze oplossingen voor klanten kritisch zijn om innovatieve producten te ontwikkelen en experiences die ze helpen te groeien. Het groeimomentum van de V6-architectuur heeft zich doorgezet, met als resultaat meer klanten die daar in het afgelopen kwartaal succesvol naar zijn gemigreerd. Waaronder toonaangevende bedrijven in de automobielindustrie, high-tech, life sciences en markt voor consumentenproducten en retail. Momenteel werkt ons wereldwijde directe verkoopteam aan het repliceren van die successen en het sneller ontwikkelen van nieuwe markten via het indirecte partnerkanaal.’

De voor Dassault Systèmes essentiële Accelrys-overname verloopt volgens planning. Deze combineert Dassault’s software en integratiekennis met betrekking tot plm en 3D-Experiences, met de Accelrys competenties op het gebied van moleculaire chemie en het managen van wetenschappelijke innovaties. De gecombineerde organisatie hoopt op korte termijn eerste bio-intelligente oplossing in de markt te zetten. Daarnaast is men druk met de oplossing voor de farmacie en andere industrieën die met recepten werken, uit te breiden en gaat het bedrijf zich meer richten op groeimarkten als de high-tech industrie.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-28T11:55:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.