Managed hosting door True

Oracle gaat met Solaris de cloud in

Ict-leverancier blijft voormalige Sun-systeem ondersteunen

 

Sun Solaris

Ict-leverancier Oracle lanceert Oracle Solaris 11.2. Met de introductie van de nieuwe versie zet het bedrijf de ondersteuning van het voormalige Sun-systeem voort. Volgens de leverancier is het besturingssysteem volledig toegespitst op cloud computing. Oracle spreekt van een modern cloud-platform dat efficiënte virtualisatie, applicatiegedreven software defined networking-technologie (sdn) en open stack-distributie samenvoegt.

Volgens de leverancier zijn de niveau's van beveiliging, beheersbaarheid en compliance verbetert ten opzichte van de in 2011 geïntroduceerde versie. Ook moet het nieuwe systeem op termijn de ict-kosten omlaag brengen.

De leverancier: 'Oracle Solaris 11.2 is vergaand te integreren in Oracle Database, Java en Oracle Applications. Bedrijven kunnen het gebruiken om hoogwaardige, efficiënte en veilige ict-diensten te leveren en om de introductie van nieuwe implementaties te versnellen.

Volgens Oracle beschikt Solaris 11.2 over eenvoudige en snellere mogelijkheden voor levenscyclusbeheer dan voorgaande releases. Verder schrijft het: 'Solaris 11.2 biedt een geïntegreerde hypervisor op zowel Sparc als x86 voor zero-overhead-virtualisatie, naast de huidige Solaris Zones-mogelijkheden.'

IDC: ander uitgangspunt

Volgens Al Gillen, program vice-president servers & system software van IDC creëert cloud computing nieuwe verwachtingen voor wat betreft de infrastructuursoftware van grote bedrijven. 'Waar voorheen het bieden van de onderdelen, namelijk het besturingssysteem, virtualisatie en networking, een prima uitgangspunt was, verwachten zakelijke klanten die een private cloud willen bouwen, nu steeds meer een geïntegreerde oplossing.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5069538). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

omhoog, de wolken, dan helemaal weg.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×