Oracle gaat met Solaris de cloud in

Ict-leverancier blijft voormalige Sun-systeem ondersteunen

Sun Solaris

Ict-leverancier Oracle lanceert Oracle Solaris 11.2. Met de introductie van de nieuwe versie zet het bedrijf de ondersteuning van het voormalige Sun-systeem voort. Volgens de leverancier is het besturingssysteem volledig toegespitst op cloud computing. Oracle spreekt van een modern cloud-platform dat efficiënte virtualisatie, applicatiegedreven software defined networking-technologie (sdn) en open stack-distributie samenvoegt.

Volgens de leverancier zijn de niveau's van beveiliging, beheersbaarheid en compliance verbetert ten opzichte van de in 2011 geïntroduceerde versie. Ook moet het nieuwe systeem op termijn de ict-kosten omlaag brengen.

De leverancier: 'Oracle Solaris 11.2 is vergaand te integreren in Oracle Database, Java en Oracle Applications. Bedrijven kunnen het gebruiken om hoogwaardige, efficiënte en veilige ict-diensten te leveren en om de introductie van nieuwe implementaties te versnellen.

Volgens Oracle beschikt Solaris 11.2 over eenvoudige en snellere mogelijkheden voor levenscyclusbeheer dan voorgaande releases. Verder schrijft het: 'Solaris 11.2 biedt een geïntegreerde hypervisor op zowel Sparc als x86 voor zero-overhead-virtualisatie, naast de huidige Solaris Zones-mogelijkheden.'

IDC: ander uitgangspunt

Volgens Al Gillen, program vice-president servers & system software van IDC creëert cloud computing nieuwe verwachtingen voor wat betreft de infrastructuursoftware van grote bedrijven. 'Waar voorheen het bieden van de onderdelen, namelijk het besturingssysteem, virtualisatie en networking, een prima uitgangspunt was, verwachten zakelijke klanten die een private cloud willen bouwen, nu steeds meer een geïntegreerde oplossing.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

omhoog, de wolken, dan helemaal weg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-30T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.