Managed hosting door True

Luchthavens kampen met ICT-storing

 

Luchthavens in Groot-Brittannië en de VS kampen met ict-problemen. Daardoor hebben passagiers op de vliegvelden Heathrow, Gatwick, Stansted en Birmingham moeite met inchecken. Volgens de BBC kunnen paspoorten niet gescand worden. Grondpersoneel moet gegevens met de hand invullen en daardoor zijn vertragingen ontstaan. Passagiers melden lange rijen in de vertrekhallen.

Op het vliegveld van de Amerikaanse stad Los Angeles is het uitgaande vliegverkeer enige tijd stilgelegd. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA waren de problemen woensdag (lokale tijd) na een uur voorbij en wordt het vliegverkeer langzaam hervat.

De storing zou geen gevolgen hebben gehad voor inkomende vluchten, meldt persbureau ANP. Het is niet bekend of de storingen in de VS en Groot-Britannie iets met elkaar te maken hebben. Het lijkt erop dat de ene storing te maken heeft met de systemen voor luchtverkeersleiding en de andere storing in de douane-systemen voor paspoortcontrole zit.

Schiphol

Op Schiphol zijn geen problemen met ict-systemen. Een woordvoerder meldt: 'Hier zijn geen computerproblemen. Vluchten vertrekken zoals gepland.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5072373). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Kan je vertellen die zijn er op het moment wel ;-)

Je zou je vliegtuig maar missen door zo'n stomme storing!

Ik zou het interesanter vinden als de aard van de storing vermeld zou worden.

Vacatures bij Schiphol
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×