SCC Nederland komt in Amerikaanse handen

Systemax in Nederland al eigenaar van Misco

Astronaut André Kuipers en SCC-directeur Wim Uiterdijk bij de openingshandeling voor het SCC-dienstencentrum (archief).

De Utrechtse ict-leverancier en dienstverlener SCC is overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Systemax. Dat bedrijf wil door de overname zijn activiteiten in Nederland uitbreiden. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Systemax verwacht de overname van SCC in het tweede kwartaal van 2014 af te ronden. Mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.

Systemax-directeur Richard Leeds zegt dat zijn bedrijf door de overname van SCC de ict-dienstverlening in Nederland versterkt met remote network monitoring, betere logistiek en assemblage en het beheer van print-diensten. SCC beschikt namelijk over een eigen dienstencentrum. Systemax is al in Nederland actief via dochteronderneming Misco.

Het overgenomen bedrijf sleepte recent een aantal grote contracten binnen in de publieke sector, waaronder de levering van flexwerkplekken aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en een Europese aanbesteding bij het ministerie van Economische Zaken. Daar levert het bedrijf beheer en onderhoud van de ict-infrastructuur. Die overeenkomst wordt geraamd op vijftien miljoen euro. 

Bij SCC Nederland werken ruim honderdtachtig mensen verspreid over kantoren in Utrecht en Bodegraven. Het bedrijf meldde in 2013 een groei van 20 procent en realiseerde vorig jaar een omzet van 103 miljoen euro.

SCC na overname

Als de overname is afgerond wordt SCC Nederland ondergebracht in Systemax’s EMEA Technology Products Group. 

SCC (hoofdkantoor in Birmingham, Verenigd Koninkrijk) telt na de afstoting van de Nederlandse tak vestigingen in vier Europese landen (Frankrijk, Spanje, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk).  

SCC Nederland maakte voor de overname deel uit van Specialist Computer Holdings (SCH). Dat netwerk van ict-bedrijven telt dat ruim 6000 medewerkers verdeelt over 70 kantoren in Europa boekt een jaaromzet van zo'n 3 miljard euro. Het bedrijf is via partners wereldwijd actief.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-02T10:56:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.