Orange Business Services levert Dacom M2M

M2M Orange Business Services in de landbouw

Orange Business Services levert een schaalbaar communicatie-infrastructuur en beheerde machine-to-machine (m2m)-connectiviteitsdiensten aan Dacom, een Nederlands hightech bedrijf dat ict- en sensoroplossingen ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven over de hele wereld. De beheerde m2m-oplossing van Orange Business Services zorgt ervoor dat Dacom in staat is om tienduizenden aangesloten apparaten van landbouwklanten in meer dan dertig landen wereldwijd te verbinden.

Dacom levert gespecialiseerde hardware, software en online adviesdiensten aan akkerbouwbedrijven en de wereldwijde agribusiness. Alle gegevens worden op hetzelfde platform bijeengebracht, voor ongeëvenaarde flexibiliteit. Door de schaalbare communicatie-infrastructuur verzamelt Orange Business Services de informatie van Dacoms aangesloten apparaten en sluist die door, inclusief sensoren zoals weerstations en bodemvochtsensoren. Door sensortechnologie met kennis van het internet en de wetenschap te combineren, kunnen telers hun productieproces voortdurend controleren en fine-tunen gedurende het groeiseizoen.

Sim-kaart

Via het internationale m2m-communicatienetwerk van Orange Business Services vindt de gegevensoverdracht plaats. Dacom krijgt onder andere de beschikking over activatie en tracking van een sim-kaart via een speciale portal, één prijs per sim-kaart ongeacht de locatie en schaalbare connectiviteit in 220 landen en gebieden.

‘De m2m-communicatie-infrastructuur die Orange Business Services heeft geleverd, is noodzakelijk voor Dacom’s go-to-market-strategie waarbij klanten om wereldwijde ondersteuning en connectiviteit vragen’, zegt Janneke Hadders, managing director van Dacom. ‘Wij hebben voor Orange Business Services gekozen omdat het bedrijf een grote internationale aanwezigheid heeft en ambities heeft richting slimme landbouw. De samenwerking heeft potentie om ons te ondersteunen in beheerde diensten voor Dacom’s platform.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-07T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.