Ansys koopt Spaceclaim om 3D-modellering

Dit artikel delen:
Overname

Softwareleverancier voor technische simulaties Ansys neemt voor 61 miljoen euro (85 miljoen dollar) Spaceclaim over. Dit is een leverancier van 3D-modelleringsoftware voor ingenieurs. Spaceclaim en Ansys werkten in het verleden al samen en leverden de oplossing Ansys Spaceclaim Direct Modeler. Door de overname kan Ansys zijn productplanning versnellen, het productaanbod beter afstemmen op klanten en bevordert het bedrijfsgroei.

Het in het Amerikaanse Massachusetts gevestigde SpaceClaim levert software die door elk type ingenieur kan worden gebruikt tijdens de verschillende stadia van de productontwikkeling. Deze ‘direct modeling’-techniek wijkt sterk af van die van traditionele cad-software, die door een relatief klein percentage ingenieurs wordt gebruikt en meestal in een laat stadium in het ontwikkelproces, zoals voor de documentatie van het gedetailleerde ontwerp, wordt gebruikt.

Door de overname van Spaceclaim is Ansys in staat om zijn klanten een krachtige en intuïtieve oplossing voor 3D-modellering aan te bieden, die een vroeg stadium van het ontwikkelproces aan de hand van computersimulaties kan voorspellen hoe het product in de praktijk zal presteren. Hiermee kunnen zij nieuwe concepten ontwikkelen en een beroep doen op de kracht van simulatietechnologie om snel verschillende ontwerpen te testen en innovatie te bevorderen. De oplossingen van Spaceclaim zijn cad-neutraal, zodat gebruikers geometrieën kunnen wijzigen, ongeacht het systeem waarin deze zijn gecreëerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-07T15:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.