Mybrand sluit 'schakeljaar 2013' af met winst

Dit artikel delen:
groei cijfers vergrootglas grafiek

SAP-dienstverlener Mybrand heeft boekjaar 2013 afgesloten met een nettowinst van 2,3 miljoen euro. Dat is een stijging van 12,6 procent ten opzichte van 2012. 'Het jaar 2013 stond voor ons in het teken van investeren in de ontwikkeling van zowel de dienstverlening als kennis', licht de dienstverlener toe. Personeel spijkerde kennis bij, het datacenter werd grotendeels in eigen beheer genomen en de samenwerking met SAP is verdiept. Dat meldt de dienstverlener in een toelichting op de resultaten van 2013.

De omzet bedroeg 26,2 miljoen euro, een daling van 3,2 procent ten opzichte van 2012. De nettomarge steeg met 3,4 procent naar ruim 24 miljoen euro door een verhoogde inzetbaarheid van de consultants. 'De verhoogde inzetbaarheid is een direct resultaat van één van de speerpunten van ons bedrijf in 2013, namelijk het investeren in kennisonderhoud en -ontwikkeling. De tijd die we in deze ontwikkeling staken is met 44 procent gestegen.'

De dienstverlener investeerde in 2013 ook in een vernieuwing van de eigen private cloud. Door het gehele rekencentrum te vernieuwen en grotendeels in eigen beheer te nemen zegt de dienstverlener beter in staat te zijn om het groeiend aantal klanten de zekerheid en de veiligheid te bieden van een integrale dienstverlening op Nederlands grondgebied. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar clouddiensten ook in de komende jaren sterk zal blijven toenemen. 'Ook de samenwerking met SAP is het afgelopen jaar verder verdiept. Mybrand richtte een dedicated team in dat zich focust op de ontwikkeling van de licentiemarkt en greenfield-projecten', schrijft de dienstverlener in een toelichting op de cijfers.

Investeren in de de toekomst

'2013 stond in het teken van investeren in de toekomst. We zijn dan ook enorm trots dat we ook een groei hebben weten te realiseren, niet alleen in nettowinst, maar ook door een betere inzetbaarheid van onze eigen mensen. De resultaten van forse investeringen in kennisontwikkeling werpen direct vruchten af', aldus Bart Oomen, algemeen directeur van Mybrand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-16T10:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.