Atos biedt 620 miljoen euro voor Bull

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos wil branchegenoot Bull overnemen. Atos biedt ongeveer 620 miljoen euro. Dat maakten beide bedrijven maandag 26 mei 2014 voorbeurs bekend. Door de overname wil Atos het aanbod van beveiligingsdiensten voor cybersecurity en big data-diensten vergroten. Bull beschikt bovendien over high performance computing. Het is naar eigen zeggen de enige overgebleven Europese bouwer van supercomputers.

Als de aandeelhouders instemmen met het bod dan moet de overname in ongeveer een jaar zijn afgerond. Bull verdwijnt dan van de beurs. Het bedrijf behaalde in in 2013 een wereldwijde omzet van ruim 1,2 miljard euro. Het is actief in meer dan vijftig landen.

De omzet uit Atos' managed services groeit door de overname van Bull met ongeveer 500 miljoen euro. De bedrijven richten zich met name op onderhoudsdiensten van ict-infrastructuren die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering en mainframe-migraties. Bull is onder meer strategisch partner van EMC.

Op het gebied van systeemintegratie draagt Bull zo'n  300 miljoen euro bij aan de omzet van Atos.  Door de samenvoeging van de activiteiten vergroot Atos voornamelijk de aanwezigheid in de maakindustrie, bij banken, defensie en in de publieke sector. Voor de banken en publieke sector geldt dat voornamelijk voor Frankrijk.

De bedrijven verwachten dat binnen twee jaar tijd zo'n tachtig miljoen euro aan bedrijfskosten wordt bespaard door synergievoordelen. 

Bull Nederland

Nog voordat de overnameplannen door Atos officieel bekend waren, voerde Bull vanaf begin 2014 een verandering door in de wereldwijde organisatie-structuur. Daarbij is de Nederlandse organisatie toegevoegd aan het Noord-Europese cluster.

Eerder werd ook bekend dat de ict-dienstverlener de functie van directeur Bull Nederland, Dick Fens (55) schrapt. Hij verlaat per 1 juli 2014 het bedrijf en wordt niet vervangen.
Bull Nederland telt ongeveer honderd medewerkers. Het bedrijf heeft 9300 medewerkers wereldwijd.

Atos (76.000 medewerkers) rapporteerde over het boekjaar 2013 een omzet van 8,62 miljard euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-26T10:48:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.