Philips centraliseert patiëntbewaking Elkerliek

Philips levert een ziekenhuisbrede oplossing voor de koppeling van informatie van patiëntbewakingssystemen in het Helmondse Elkerliek Ziekenhuis. Dat krijgt één systeem waarmee de bewaking van vitale functies zoals hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk wordt bewaakt en die gegevens beschikbaar stelt aan afdelingen en behandelend artsen. Artsen kunnen zelfs vanuit huis de gegevens inzien. Voorheen werkte het ziekenhuis met verschillende systemen. Nu is de apparatuur en de gegevensuitwisseling gestandaardiseerd naar één platform.

De apparatuur en gekoppelde systemen worden geplaatst op verschillende afdelingen in het ziekenhuis, waaronder de afdelingen Hartbewaking, Cardiologie (Telemetrie), de Kinder- en Couveuse afdeling, de Brain Care Unit, Spoed Eisende Hulp en het gehele nieuwe OK en IC-complex. Door de invoering van het nieuwe systeem moeten artsen altijd en overal direct toegang krijgen tot de historische en real time gegevens van hun patiënten.

'Door vanuit een centraal digitaal platform patiëntbewakingsdata real time beschikbaar te maken voor de verschillende betrokken artsen en verpleegkundigen kunnen we het gehele zorgteam rondom de patiënt aanzienlijk versterken en bijdragen aan betere behandeluitkomsten', stelt Henk Valk, general manager van Philips Healthcare Benelux.

Apparatuur

De nieuwe patiëntbewakingsapparatuur die wordt geïnstalleerd in het Elkerliek Ziekenhuis, bestaat onder meer uit de Philips IntelliVue MX 450 en MX800, die de vitale functies, zoals hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk van patiënten bewaken. Daarnaast is ook alle andere relevante klinische patiënteninformatie aan het bed beschikbaar. Zo kan snel en tijdig worden ingespeeld op veranderingen in hun gezondheidstoestand, bijvoorbeeld bij kritische patiënten op de OK, de Intensive Care of de afdeling Hartbewaking.

De inzet van kleine, geavanceerde mobiele Philips IntelliVue X2 patiëntbewakingssystemen moet de veiligheid van patiënten tijdens vervoer in het ziekenhuis verhogen. Daarnaast levert Philips draagbare monitoren met Wi-Fi-verbinding voor patiënten die al op de been zijn.

Philips tekende recent VU MC Amsterdam en Laurentius in Roermond op als klant voor het patiëntbewaking-systeem. Van de overeenkomst met het Elkerliek Ziekenhuis zijn geen financiële details bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-10T09:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.