ACM keurt overname SCC door Systemax goed

Goedkeuring

De Amerikaanse ict-dienstverlener Systemax heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gekregen om de Nederlandse tak van branchegenoot SCC Services over te nemen. Hiermee versterkt Systemax zijn aanwezigheid in Nederland, vooral op het gebied van remote network monitoring, betere logistiek en assemblage en het beheer van print-diensten. De ict-dienstverlener maakt niet de voorwaarden van de overname bekend.

SCC Nederland wordt onderdeel van Systemax’s EMEA Technology Products Group. Systemax vestigde zich eerder al in Nederland door de overname van Misco. Het overgenomen bedrijf sleepte recent een aantal grote contracten binnen in de publieke sector, waaronder de levering van flexwerkplekken aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en een Europese aanbesteding bij het ministerie van Economische Zaken. Daar levert het bedrijf beheer en onderhoud van de ict-infrastructuur. Die overeenkomst wordt geraamd op vijftien miljoen euro.

Bij SCC Nederland werken ruim honderdtachtig mensen verspreid over kantoren in Utrecht en Bodegraven. Het bedrijf meldde in 2013 een groei van 20 procent en realiseerde vorig jaar een omzet van 103 miljoen euro. SCC (hoofdkantoor in Birmingham, Verenigd Koninkrijk) telt na de overname van de Nederlanse tak vestigingen in vier Europese landen (Frankrijk, Spanje, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-13T10:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.