IBM en Apple sluiten pact zakelijke markt

Ict-bedrijven IBM en Apple kondigen een samenwerking aan die gericht is op de zakelijke markt. IBM ontwikkelt zakelijke apps voor de mobiele apparaten van Apple. Het gaat om mobiele apps voor big data- en data-analyse die speciaal worden ontwikkeld voor het iOS-besturingssysteem van Apple. Dat moet meer dan honderd zakelijke apps voor iPhone en iPad opleveren. Daarnaast worden beheer en beveiliging tussen de diensten en producten beter afgestemd.

De eerste zakelijke apps van IBM voor iOS moeten rond de herfst van 2014 verschijnen. Volgens de aankondiging gaat het om branchespecifieke apps (bijvoorbeeld zorg, banken, industrie) die speciaal worden ontwikkeld voor gebruik op de iPhone en iPad.

IBM neemt iPhones en iPads met IBM-apps op in het wereldwijde aanbod van zakelijke hardware.

Met de samenwerking springen de ict-leveranciers in op het toenemende gebruik van mobiele apparaten op de werkvloer. Apple won met besturingssysteem iOS in de afgelopen jaren steeds meer marktaandeel op de enterprisemarkt. Apple hoopt door de overeenkomst met IBM het iOS-tot standaard platform in de zakelijke ict te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De aartsvijanden van weleer, werken nu samen op het platform van Apple. Positief, maar ik moet het nog allemaal zien of dit iets nuttigs op gaat leveren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-16T09:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.