PMS ondersteunt ICT-bedrijven onvoldoende

Dit artikel delen:
Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

Slechts 8 procent van de ict-bedrijven voelt zich voldoende ondersteund door hun projectmanagementsoftware (pms), blijkt uit een onderzoek van softwareontwikkelaar Qics. Het gebrek aan actueel inzicht in budget, realisatie en ‘work remaining’ is hierbij het grootste probleem.

De tarieven en marges staan bij ict-bedrijven onder druk, waardoor er steeds vaker wordt gekozen voor nieuwe verdienmodellen in de vorm van vaste prijzen en abonnementen. Dit blijkt uit het trendonderzoek ‘Meer grip op tijd' dat Qics heeft uitgevoerd onder 48 ict-bedrijven met twintig tot tweehonderd medewerkers.

Ook blijkt dat cloud computing steeds vaker wordt ingezet. 63 procent van de respondenten geeft al aan iets met cloud te doen. 29 procent gaat advies leveren aan hun klanten over het migreren naar de cloud en één op de drie wil de komende jaren met interne applicaties overstappen naar de cloud. Het vermijden van hoge aanschafkosten en complexe beheervraagstukken worden als redenen gegeven om in de cloud te gaan werken.

Daarnaast worden onder andere het gebruiksgemak, de mogelijkheden om informatie te delen en de lage overstapkosten als voordeel van het werken met een SaaS-oplossing ervaren. De bezwaren die ict-bedrijven hebben tegen online werken met een SaaS-oplossing, zijn twijfels over de veiligheid van gegevens, zorgen om de integratie met bestaande systemen en angst voor uitval door downtime.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

A fool with a tool is still a fool!

Het is wel heel makkelijk en goedkoop om (gebrek aan) tooling de schuld te geven als je niet in staat bent om inzicht in "budget, realisatie en ‘work remaining’ " te verschaffen aan je opdrachtgevers.

Een tool de schuld geven is een beetje laf, een tool zegt immers niets terug en kan dus ook geen weerwoord geven.

Het kunnen verschaffen van inzicht in genoemde parameters moet mijns inziens tot de kerncompetenties van een projectmanager behoren, ongeacht het gebruikte tool.

Zou het niet vreemd zijn als uit dit onderzoek was gebleken dat "Het vermijden van hoge aanschafkosten en complexe beheervraagstukken geen reden kunnen zijn om in de cloud te gaan werken? "
Of was dit resultaat toevallig uitgekomen voor Qics omdat ze een saas oplossing hebben? M.a.w. Wij van WC eend .....

Ik ken verder dit bedrijf (Qics) niet maar ik zou mijn marketing anders en zeker betrouwbaarder gaan opzetten.

@Reza,

of is het gewoon komkommertijd?, 8 pseudo-hypjes in 4 alinea's ...;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-25T11:39:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.