Omzet Atos Benelux/Nordics zakt verder weg

Dit artikel delen:
Atos

Ict-dienstverlener Atos boekt in de Benelux en Nordics fors minder omzet. In het eerste halfjaar van 2014 daalde de omzet van die divisie van 546 miljoen naar vijfhonderd miljoen; een daling van 8,4 procent. In de eerste zes maanden van 2013 boekte de dienstverlener 3,1 procent minder omzet in de Benelux, Denemarken, Zweden en Finland. Daarmee zakt de omzet verder weg.

De omzetdaling hangt mogelijk samen met het verlies van een groot KPN-contract in het eerste kwartaal, waarover het bedrijf berichtte bij de bekendmaking van de cijfers in het eerste kwartaal. De resultaten over het eerste halfjaar van 2014 in andere divisies verschillen van een omzetdaling van 3,3 procent in Duitsland tot een omzetstijging van 1,9 procent in Engeland en Ierland. Over de hele linie zag de dienstverlener de omzet met 1,9 procent dalen tot 4,2 miljard euro. De nettowinst uit de wereldwijde activiteiten kwamen uit op 76 miljoen euro.

Ceo Thierry Breton is ondanks de lichte omzetdaling van het hele bedrijf optimistisch gestemd over de toekomst. Hij stelt dat Atos het aantal opdrachten in het tweede kwartaal van 2014 aanzienlijk zag toenemen. In juni werd voor vijfhonderd miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnengehaald.

Overname Bull

H1 2014 Atos

De halfjaarresultaten van Atos per regio (klik voor vergroting).

Breton verwacht dat ondanks de trage economische omstandigheden de resultaten in de tweede helft van 2014 zullen verbeteren. Hij verwacht dat de geplande overname van de Franse branchegenoot Bull en doorgevoerde efficiëntieverbeteringen op de lange termijn zullen leiden tot groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijkbaar heeft Atos de India/China boot volledig gemist. Ondanks meerdere fusies/overnames blijft Atos een lokale speler.

@frits Wat heeft de India/China boot hier mee te maken? Het gaat om Europa. Ik lees dat ze contracten zijn kwijtgeraakt.

@Louis: Bij bijna alle grotere IT bedrijven is de omzet in Europa afgenomen (support werk is verhuisd). Atos heeft echter relatief weinig omzet in Azie en ook daar geen groei. De cijfers zijn wereldwijd.

@frits Dank je, zo dus een andere markt aanboren, ik dacht al even het zou toch niet over het uitbesteden naar lage lonen landen gaan?

Omzet groei is inderdaad op een bepaalde moment belangrijk Echter, de markt is al jaren zwaar aan het veranderen voor de IT spelers. Prijzen onder druk dmv off-shore spelers, verandering in de vraag naar IT skills, nieuwe technologieën, etc. In deze fase van ieder bedrijf moeten er gezorgd worden dat ze hun producten en diensten aanpassen en vooral financieel gezond blijven om bv overgenomen te worden of erger te voorkomen. En dat doen zij erg goed. Kijk maar naar de winst tov concurrenten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-29T10:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.