Salesforce.com sluit zich aan bij BSA

Dit artikel delen:

Crm-reus Salesforce.com treedt toe tot de belangenbehartiger van softwarebedrijven Business Software Alliance (BSA). Het bedrijf treedt toe tot de raad van bestuur en wordt verantwoordelijk voor het formuleren van nieuw beleid. Salesforce.com moet de BSA helpen bij het opzetten van nieuwe projecten. De organisatie is van oudsher gericht op de controle van licentiemodellen voor on-premise software. Toekomstige projecten zullen meer worden afgestemd op cloud computing en nieuwe businessmodellen en distributieplatformen.

BSA-directeur Victoria Espinel is blij met de toetreding van Salesforce.com. Volgens haar draagt Salesforce.com bij aan een belangrijk nieuwe perspectief op software en cloud computing. 'De softwarebranche is altijd al de motor voor innovatie geweest. Nu zijn er snel nieuwe businessmodellen en distributieplatformen te implementeren, die nieuwe kansen creëren. We kijken uit naar de samenwerking met hen op het gebied van initiatieven die innovatie en groei mogelijk maken in de hele branche.'

Belangenbehartiger van de wereldwijde software-industrie BSA is in 1988 opgericht. Leden van het eerste uur zijn Adobe en Microsoft. De organisatie is onder andere bekend van anti-piraterijcampagnes. Het publiceert jaarlijks rapporten over de financieele schade door softwarepiratenrij maar houdt altijd in het midden wie de boosdoeners zijn.

De laatste jaren ontpopt de organisatie zich meer als dienstverlener die bedrijven en organisaties helpt bij het verbeteren van licentiebeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-31T14:42:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.