Nspyre koopt engineering-services Irmato

Dit artikel delen:

Nspyre levert onder andere aan chipmachinemaker ASML

Technisch ict-dienstverlener Nspyre neemt de activiteiten Engineering Services en Information Services van Irmato over. Het gaat om de verkoop van detacheringsactiviteiten. Door die aankoop wil Nspyre zijn aanbod van ontwerpsoftware voor technische installaties uitbreiden met engineering- en advies-diensten. Irmato stoot die diensten af om zich meer te richten op het leveren van high-tech oplossingen voor de machine- en apparatenbouw (industrial solutions). Vijftig medewerkers van Irmato treden in dienst bij Nspyre. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Nspyre brengt de nieuwe activiteiten onder in de divisie Nspyre engineering services. De koper ziet de overname als een belangrijke versterking en verbreding van de dienstverlening. Volgens het bedrijf zijn de technologie en klantbasis complementair. Ook verwachten beide bedrijven de komende jaren een hechte samenwerking aan te gaan voor diverse projecten in de markt.

Nspyre engineering services wil zich verder specialiseren en versterken op het gebied van mechanica en mechatronica. Daarbij wil het kennis van het gehele productontwikkelingsproces (van cad/cam/cae tot edm/pdm en plm) uitbreiden. 'Naast software-hulp voor product-ontwikkeling kunnen we onze diensten ook uitbreiden met engineering-diensten. We breiden bovendien onze consultancy-diensten uit en kunnen klanten nog beter adviseren', licht marketing-directeur Ralf Bus toe.

Verwachte omzet

Bij Nspyre werken zeshonderd mensen verdeeld over vestigingen in Utrecht, Eindhoven, Zwolle en Leek (Groningen). Het bedrijf heeft ook een vestiging in Roemenië. Daar werkt dertig man, het gaat voornamelijk om ontwikkelaars. Grote klanten van Nspyre zijn ASML en Philips.

Irmato heeft zeven vestigingen. De vijftig medewerkers van de activiteiten die verkocht zijn, werken voornamelijk vanuit de vestigingen in Groningen en Veghel.

De omzetverwachting voor Nspyre over 2014 zal als gevolg van de overname naar verwachting uitkomen op ongeveer 63 miljoen euro pro forma. Voor 2015 wordt een verdere groei van de omzet voorzien.

AANGEPAST:
De berichtgeving van 5 augustus 2014 is aangepast. Computable meldde eerder dat Nspyre de engineering-tak van branchegenoot Irmato overneemt. Daarbij kan de lezer impliceren dat het gaat om het afstoten van alle engineering-activiteiten. Het betreft hier echter alleen de verkoop van de activiteiten Engineering Services en Information Services. Het gaat om een onderdeel van de engineeringactiviteiten van Irmato. Het bedrijf heeft niet de gehele engineering-tak verkocht.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-04T10:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.