ICT Automatisering stoot Duitse tak af aan Alten

Dit artikel delen:
Volkswagen Marta, het Mobile Augmented Reality Technical Assistance-systeem

ICT Automatisering verkoopt zijn Duitse activiteiten aan de Franse technische ict-dienstverlener Alten. Het gaat om software-ontwikkeling voor autofabrikanten. ICT Automatisering stelt dat het niet groot genoeg is om de strijd aan te gaan met grote concurrenten in die markt. Negentig mensen van ICT Automatisering treden in dienst bij Alten. Ze worden ondergebracht bij de Duitse divisie van de koper. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

ICT Automatisering-ceo Jos Blejie laat weten dat hij het betreurt de Duitse activiteiten af te stoten in verband met de moeilijke marktomstandigheden. Hij stelt dat ondanks de goede relaties met klanten en het hooggekwalificeerde personeel de activiteiten op de lange termijn onvoldoende winst zullen opleveren.

ICT Automatisering beschikt over vijf vestigingen in Duitsland. Daar ontwikkelt het embedded software voor de Duitse auto-industrie. Het gaat onder meer om programmatuur die is verwerkt in de middenconsoles en dashboards van automerken als Porsche en Volkswagen.

Bij de Duitse tak van Alten werken 2200 mensen. Alten is actief in zeventien landen in Europe, Azië en de VS. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk. ICT Automatisering is gevestigd in Nederland en Polen. Het bedrijf is ook actief in de VS.

De overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten, maar wordt naar verwachting in september 2014 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-12T10:32:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.